L'Ajuntament de Solsona té previst començar immediatament la construcció d'un camp de futbol a la zona del Camp del Serra, concretament a l'espai on durant la Fira de Sant Isidre s'ubica la vela del bestiar.

Amb aquesta obra es vol donar resposta a una reivindicació del Consell d'Infants de Solsona, que va instar el consistori a habilitar un espai per jugar a futbol després de la prohibició de practicar aquest esport a la plaça del Camp. Aquest espai de la capital solsonina era compartit pels infants jugant a futbol o a bàsquet, patinant o anant amb bicicleta, però també per molta gent que passeja o per famílies amb infants petits que fan ús de les zones de gronxadors.

L'any 2011, després d'alguns incidents amb pilotes de futbol descontrolades que havien causat molèsties als vianants -fins i tot van arribar a tombar un cotxet-, i després que aquests fessin arribar la seva queixa al consistori, es va prendre la decisió de prohibir que els infants juguessin a futbol en aquest espai, i es van col·locar uns cartells que així ho indiquen. Tot i això, es va deixar la cistella de bàsquet ubicada al mateix indret en considerar que per les seves característiques aquest joc no causava les mateixes molèsties que les pilotes xutades amb força.

A més, l'Ajuntament també va considerar que l'espai de la plaça del Camp era perillós per als jugadors de futbol, ja que sortien corrent darrere les pilotes i, sovint, creuaven el carrer sense mirar si venia algun vehicle.

Des de llavors, els nens solsonins no han disposat d'un espai adequat per a la pràctica del futbol, tret de la iniciativa dels Patis Oberts, inclosa en el Pla Educatiu d'Entorn, que permetia que disposessin de la pista esportiva de l'escola Setelsis i d'un monitor per guiar les activitats, els dissabtes al matí. Però, pel que fa a espais públics oberts, cap de les places o parcs de la ciutat no compleix unes característiques mínimes per jugar a futbol.

L'alcalde, David Rodríguez, va explicar divendres a la sessió plenària del consistori, després d'una pregunta del grup municipal de Convergència, que es preveu que l'inici de les obres sigui immediat i que tenen la intenció que el camp pugui estar en funcionament abans que els nens finalitzin el curs. Va afegir que no s'ha començat abans perquè ha calgut esperar que es retirés l'estructura de la vela de la Diputació de Lleida que aixopluga les vaques durant els dies de la Fira de Sant Isidre i que va romandre instal·lada una setmana més per la celebració de la Fira del Caçador.

Rodríguez va explicar que es construirà un camp gran però que permetrà també utilitzar-lo en sentit transversal quan els equips siguin de menys jugadors. També va destacar que es preveu que l'habilitació de l'espai tingui un cost reduït per a l'Ajuntament atès que el camp que es construeix és de sauló -un tipus d'arena de granit descompost- i no serà pavimentat.