El foment de l'ús de la biomassa en la indústria, que permetria desestacionalitzar el consum de biomassa, és una de les línies prioritàries en què vol incidir el clúster de la biomassa de Catalunya. Es tracta de l'entitat sense ànim de lucre que representa als professionals d'aquest sector i vetlla pel foment de l'ús sostenible de la biomassa catalana. Reunits a Solsona en assemblea, han fet balanç del seus primers set mesos de vida i han establert les línies sobre les quals volen incidir especialment.

A més del mercat industrial, consideren que el mercat de les Administracions Públiques és una altra de les línies estratègiques que han de treballar. En un moment en què el consumidor final d'energia valora, sobretot, el preu, el clúster és de l'opinió que les administracions haurien de donar exemple. Ferran Garrigosa, gerent del clúster, ha explicat que «les administracions han de valorar els avantatges que aporta la biomassa més enllà de l'econòmic, en termes de generació d'ocupació, els seus beneficis mediambientals, i que tota la valorització es fa en el territori».

Garrigosa diu que sovint s'ha vist el sector de la biomassa com a «desendreçat i poc professional» i afirma que estan lluitant per canviar aquesta visió i que estan demostrant que «hi ha moltes empreses que estan fent una feina fantàstica i que hi ha una professionalització en el sector molt més alta dels que la gent es pensa».

El clúster ha dut a terme la seva assemblea en el marc d'una jornada al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya on es presenta el projecte que determina l'extracció de biomassa per a usos energètics com una bona eina de prevenció d'incendis forestals.