La línia semidirecta d'autobús que connecta Solsona amb Barcelona, i a la inversa, amb una única parada a Manresa està tenint una creixent acceptació entre els usuaris solsonins.

Així, des del mes de gener d'enguany, quan es va posar en marxa novament la línia, ha augmentat el 60% el nombre de persones que escullen aquest transport per acostar-se a la capital catalana. El mes de gener van fer ús d'aquesta línia regular 296 usuaris i, en finalitzar el trimestre, la xifra s'acostava al mig miler, 470 viatgers el mes de març, exactament.

Aquest servei d'autobús semidirecte es competència del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i fa 2 viatges en cada direcció de dilluns a divendres i una sortida els diumenges del curs escolar. Els dissabtes no s'ofereix connexió semidirecta amb la capital.

En concret, de Solsona a Barcelona, els dies feiners hi ha dos autobusos que surten a 2/4 de 7 del matí i a 2/4 d'1 del migdia i, pel que fa al trajecte de retorn de Barcelona, els vehicles surten de l'Estació del Nord a les 9 del matí i a les 7 de la tarda. A aquests busos se'ls afegeix el servei dels diumenges -en període lectiu- que fa el trajecte de Solsona a Barcelona a les 7 de la tarda amb arribada a l'Estació del Nord a les 9 i 10 i el bus que surt de Barcelona ho fa a 1/4 de 10 de la nit i arriba a l'estació d'autobusos de Solsona una mica abans de 2/4 de 12 de la nit.

El servei dels diumenges està bàsicament destinat als estudiants solsonins que s'han de desplaçar a la capital i només està en funcionament en les èpoques lectives de les universitats. L'altra opció, en transport públic, que tenen els universitaris solsonins per accedir a Barcelona és fer el trajecte fins a Manresa en bus i a partir d'allà continuar en tren, però això encareix el viatge i té una durada superior. I és que amb les línies semidirectes el trajecte amb transport públic cap a Barcelona o de retorn des de la capital s'ha escurçat notablement atès que les línies regulars fan parada a la majoria de poblacions del recorregut i això alenteix el viatge.

Actualment, des de Solsona surten cap a Barcelona un bus al matí i un altre a la tarda -dels que fan totes les parades- i un tercer al migdia però només de dilluns a divendres.