El bisbe de Solsona, Xavier Novell, es posiciona a favor de la presència de les dones en els llocs de decisió de l'Església, en la mateixa línia que el pontífex Francesc, i expressa clarament el seu suport a la creació que va anunciar el Papa de la comissió que estudiarà la possibilitat d'ordenar diaconesses. Així ho ha expressat el bisbe de Solsona en la seva glossa del darrer full dominical dedicada al paper de les dones a l'Església.

El papa Francesc, fa unes setmanes en una audiència amb la Unió Internacional de les Superiores Generals i com a resposta a la pregunta d'una religiosa, ja va expressar que, al seu parer, l'Església estava cridada a enriquir-se amb el saber femení i que un dels camins per aconseguir aquest objectiu era la incorporació de les dones als processos de presa de decisions.

En la mateixa audiència, el pontífex es va comprometre a engegar un estudi sobre el paper real que havien tingut les dones diaca, si rebien algun tipus de consagració per esdevenir-ho i si aquest servei es podria recuperar en l'Església actual.

El diaconat és el grau de consagració anterior al sacerdoci i permet administrar alguns sagraments com el baptisme o el matrimoni. En la glossa episcopal, Novell constata que hi ha documentació històrica que sustenta l'existència de les diaconesses en la història de l'Església, i que la Comissió Teològica Internacional ja va publicar un document de reflexió sobre aquest tema. En aquest document, afirmen que "no es pot negar que va existir un ministeri de diaconesses que es va desenvolupar de forma desigual en les diverses parts de l'Església", però no hi ha prou evidències per esbrinar un significat exacte d'aquestes figures.

El bisbe de Solsona manifesta en la glossa que "compta i valora el servei de les dones a l'Església". I és que l'actual organigrama del bisbat inclou un nombrós grup de dones en diferents càrrecs. Així, la majoria de responsables de departament de la cúria, delegades diocesanes i treballadores apostòliques del bisbat de Solsona són dones. El Consell del Govern de la diòcesi inclou dues dones i no es disposa de la presència de les dues delegades episcopals per a l'aplicació del Pla Pastoral "a causa de l'oposició del clergat de la diòcesi", segons l'escrit del bisbe. I inclou també parròquies que actualment tenen la cura pastoral de dues treballadores i dues més adquiriran tasques semblants en breu. Així doncs, el bisbat de Solsona ja inclou algunes dones en els llocs de decisió.