L´Ajuntament de Solsona dóna suport a la Setmana de Lluita per les Persones Refugiades, que s´ha organitzat a Catalunya del 13 al 20 de juny, i a la convocatòria central d´aquesta iniciativa, que tindrà lloc diumenge a les sis de la tarda a la plaça de la Universitat de Barcelona, amb una manifestació que duu per lema "Obriu fronteres, volem acollir!". El consistori, amb el consens unànime de tots els grups municipals (ERC, PSC, CiU i CUP), fa una crida a la ciutadania perquè acudeixi a aquesta cita, promoguda per la plataforma Stop Mare Mortum.

Aquesta manifestació s´organitza la vigília del Dia mundial de les persones refugiades, que es commemorarà el dia 20, per denunciar públicament la irresponsabilitat, la negligència i l´hostilitat dels representants polítics de l´estat espanyol i de la resta d´estats europeus davant l´èxode massiu de persones que fugen dels seus territoris en conflicte. Fins ara s´hi han adherit més d´un centenar de col·lectius, entre entitats, partits i sindicats.

A Solsona, l´ONG Solsonès Obert al Món (SOM) és una de les entitats convocants de la manifestació i signants del manifest i emplaça els solsonins a conèixer-lo. La Junta de Govern Local també ha acordat aquesta setmana adherir-se a la iniciativa per reclamar consciència social i compromís polític davant la crisi humanitària dels refugiats.

El manifest del 19J exigeix al futur govern espanyol, entre d´altres, que aculli aquestes persones i els garanteixi el dret d´asil, que deixi de bloquejar les iniciatives d´acollida i revisi la llei d´asil. Igualment, reclama a la Unió Europea la revocació del pacte amb Turquia per a la deportació dels refugiats i la fi dels acords de militarització de les fronteres.