Una vintena de joves amb baix nivell formatiu han participat aquest any al programa Integrals que s'ha ofert des del Consell Comarcal, i que ha consistit en un curs de cuina del Solsonès que els ha format per ser ajudants de cuina i cambrers, i un altre sobre elaboració de productes locals agroalimentaris.

El programa està destinat a donar una oportunitat d'ocupació o de reorientació de la seva trajectòria professional a aquest col·lectiu que va abandonar l'ensenyament secundari abans d'hora o que no va acabar els estudis postobligatoris. Dels vint alumnes que han participat als cursos, quinze han acabat el curs amb un contracte laboral.

Les situacions són diverses: dos dels joves disposen d'un contracte indefinit, quatre tenen un contracte de sis mesos, i els 9 joves restants han aconseguit un contracte d'obra i servei. Les insercions s'han realitzat en empreses del sector de l'hostaleria i del sector agroalimentari de la comarca.

Els responsables del Consell Comarcal s'han mostrat molt satisfets dels resultats d'aquesta primera edició del programa que s'inclou en el projecte "Jove, Tu Pots", que consisteix en accions de formació i tutorització a joves d'entre 16 i 30 anys amb baix nivell formatiu, per tal que assoleixin la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu. Així doncs, aconseguir que el 75% dels alumnes que participaven en aquesta edició hagin trobat una feina en el sector abans de finalitzar el curs es valora com un èxit pels impulsors del programa.