150 persones col·laboren en els actes de rebuda de la Flama del Canigó

23.06.2016 | 00:00

La celebració ancestral del solstici d'estiu als Països Catalans amb l'arribada de la Flama del Canigó ja ha arrelat a Solsona amb un esquema consolidat els darrers anys. Òmnium Cultural del Solsonès i la regidoria de Cultura organitzen avui una tarda i vespre d'actes populars i tradicionals amb la col·laboració de nombroses entitats locals. És previst que la festa mobilitzi prop de 150 persones, a banda del públic que s'hi sumi.
La Flama que es farà arribar a Solsona serà rebuda a les tres de la tarda a Oliana, on iniciarà un recorregut amb el Club BTT del Solsonès i Espaigua a les quatre. Paral·lelament, es durà a terme un campionat de botifarra al Bar Cantàbric. A les sis, hi ha programades sardanes a la plaça Major amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.
Els actes continuaran a les vuit del vespre, quan és prevista l'arribada de la Flama pel portal del Pont, que arribarà amb una galejada d'honor dels Trabucaires. La pubilla de Solsona, la de les comarques lleidatanes i les donzelles d'honor realitzaran, tot seguit, una ofrena a la imatge de la Mare de Déu del Claustre a la catedral. A la plaça Major, a continuació, el foc es convertirà ja en l'element central de la festa amb una roda de foc a càrrec del Drac Solterra i l'actuació de la colla de Diables La Xera.
L'itinerari, encara dins el nucli antic, continuarà pel carrer del Castell fins davant la casa consistorial, on s'afegirà a la comitiva la corporació municipal fins al portal del Castell. En aquest punt, com és tradicional, s'encendrà el peveter i es lliurarà la Flama a la comitiva de Sant Llorenç de Morunys.
A continuació, es farà la lectura del Manifest de la Flama, enguany escrit per l'escriptor ebrenc Andreu Carranza. Amisol és l'entitat convidada per a aquest moment del programa. Finalment, al Camp del Serra, s'encendrà la foguera de Sant Joan, moment culminant de l'acte, i es convidarà tothom a coca i xocolata.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema