Els diferents cossos de seguretat que actuen al Solsonès han establert un sistema de col·laboració amb la Taula Operativa de Seguretat Comarcal que s'ha constituït a instàncies del Consell Comarcal del Solsonès. L'objectiu d'aquesta taula és coordinar les tasques dels diversos agents de seguretat per optimitzar els recursos davant de les problemàtiques que afecten el Solsonès.

La presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, ha explicat que en les diverses reunions que va mantenir amb els responsables de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Guàrdia Civil i Policia Local arran de la seva designació, va detectar que tenien "inquietuds semblants i total disposició de treballar coordinadament". Això d'una banda, i el fet que el territori del Solsonès és molt gran i poc poblat i només Solsona té Policia Local, "ens va portar a incentivar la creació d'una plataforma conjunta per abordar les problemàtiques", tot i que l'ens comarcal no té competències en matèria de seguretat ciutadana.

En la reunió constitutiva de la comissió, que té representació de tots els cossos i del Consell Comarcal i l'Ajuntament de Solsona, es van posar sobre la taula diversos temes en els quals es començarà a treballar coordinadament, tot i que cadascun dels cossos mantindrà les competències que li són pròpies.

L'abandonament de vehicles a la via pública, o al bosc o en camins rurals, és un tema que preocupa els Ajuntaments i que els agents van incloure com a tema prioritari, així com els abocaments incontrolats, sovint a prop de les illes de contenidors que hi ha repartides pel territori comarcal. Els diversos cossos van acordar incloure aquests punts conflictius en les seves rutes habituals per poder treballar en xarxa i detectar actituds incíviques més fàcilment.

Alarcón afirma que "tenir aquesta plataforma de coordinació ens permetrà fer arribar qualsevol informació de les que ens comuniquen els alcaldes o la ciutadania a tots els agents de seguretat alhora". I també creu que serà una eina útil a la inversa, "si els diferents cossos tenen alguna cosa per comunicar a les autoritats locals o als ciutadans, ho podran fer més ràpidament gràcies a aquesta coordinació".

S'ha acordat que la taula operativa de seguretat es reuneixi en sessió ordinària dues vegades l'any i de manera extraordinària sempre que calgui. Alarcón assegura que "no pretenem ser ambiciosos en cap aspecte, només aplicar el sentit comú i aprofitar els recursos que ja tenim".