Olius posa a concurs la llar d'infants per mantenir-hi els llocs de treball actuals

La justícia ha resolt favorablement per al consistori el contenciós de l'antiga direcció, i la gestió de l'escola bressol ja es pot licitar de nou

30.06.2016 | 07:13
La llar d´infants d´Olius és a la urbanització del Pi de Sant Just
La llar d´infants d´Olius és a la urbanització del Pi de Sant Just

L'Ajuntament d'Olius ha obert aquesta setmana la licitació del contracte per a la gestió de la llar d'infants municipal situada a la urbanització del Pi de Sant Just. Es tracta d'un contracte per a dos anys, prorrogables anualment fins a cinc, i que s'adjudicarà a l'empresa que presenti l'oferta econòmica més avantatjosa per al consistori. L'import total estimat de licitació és de 866.393,20 euros.

L'alcalde d'Olius, Antoni Màrquez, ha explicat a Regió7 que, finalment, s'ha resolt el contenciós administratiu que havia interposat l'anterior directora de l'equipament i que això els permet posar de nou la gestió de la llar d'infants a concurs.

Màrquez remarca que, des del consistori, han "previst fins a tres opcions respecte a la gestió de l'escola bressol". En primer lloc, tenint en compte que es tracta d'un servei absolutament deficitari, es va estudiar la possibilitat de tancar l'escola, però deixar d'oferir el servei a les famílies del municipi i destruir 5 llocs de treball estable "no ens va semblar la millor opció".
La segona possibilitat passava per continuar la gestió de la llar d'infants directament des de l'Ajuntament, com s'ha estat fent en els darrers 6 anys, però això implicava convocar un concurs obert per a les places d'educador de l'escola i no es podia garantir que les persones que estan fent aquestes tasques en l'actualitat fossin les escollides en el procediment, així que també es va descartar aquesta opció.
Finalment, l'equip de Màrquez va optar per licitar la gestió completa de la llar municipal i ha inclòs un punt en el plec de clàusules que obliga l'empresa adjudicatària a mantenir les contractacions de les persones que estan treballant actualment a la llar d'infants.

La gestió anterior
La gestió de la llar d'infants d'Olius ja va ser adjudicada per concurs en la seva creació. La gerent de l'empresa que se'n va fer càrrec, Montse Sanmartí demanava que l'Ajuntament li avancés l'import de les subvencions que la Generalitat atorga per cada nen escolaritzat en una llar d'infants. L'Aajuntament, explica Màrquez «no li va avançar, perquè no podia fer-ho i a més, no hi està obligat». Davant d'aquesta situació, l'ex-gerent va optar, un dia, per tancar unilateralment l'equipament. El consistori va interpretar que havia incomplert el contracte i li va rescindir «d'acord amb les pròpies clàusules del contracte i ens vam fer càrrec de la gestió directament", diu Màrquez.
Sanmartí, però, va entendre que la recessió del contracte no havia estat correcta i va interposar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament, que s'ha resolt ara, sis anys després, de manera favorable per als interessos del consistori.
Des d'aquell moment ha estat l'Ajuntament d'Olius qui s'ha encarregat de gestionar l'escola i qui té contractades les 5 persones que actualment presten el servei educatiu. Màrquez es mostra confiat del fet que es podrà adjudicar el contracte de gestió "perquè a totes les escoles bressol municipals hi ha el suport dels ajuntaments que arriben on els adjudicataris no ho fan". L'alcalde ha explicat que la quota que es cobra als infants és de 150 euros al mes i que no arriben per cobrir la despesa que genera l'equipament. La partida més gran de despesa és la de personal i, encara que totes les places estiguessin ocupades, no compensaria l'import.
La llar d'infants d'Olius disposa de 41 places repartides entre P0, P1 i P2. Aquestes places, especialment les dels més petits, no s'ocupen a l'inici del curs, sinó que, explica Màrquez, "els nens van arribant al llarg del curs a mesura que es van produint els naixements, així que mai no arriben a tenir les places plenes".
L'alcalde preveu que la licitació es pugui resoldre a mitjan juliol i que, un cop acordats els termes amb l'empresa adjudicatària, aquesta pugui obrir la llar d'infants d'Olius amb total normalitat a partir de l'1 de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Els bolets són els protagonistes de la fira
Fira del bolet del Solsonès: un certamen per divulgar els coneixements micològics

Fira del bolet del Solsonès: un certamen per divulgar els coneixements micològics

Els més petits podran descobrir diumenge el món dels bolets en un taller impartit per la biòloga...

L´alcalde de Solsona defensa la contractació del criador per a la gestió de la gossera

L´alcalde de Solsona defensa la contractació del criador per a la gestió de la gossera

Rodríguez assegura que el benestar dels animals és la seva prioritat

Ecologistes i animalistes no descarten portar el cas de la gossera de Solsona al Síndic

Ecologistes i animalistes no descarten portar el cas de la gossera de Solsona al Síndic

El nom del nou responsable de l'equipament ha generat malestar entre els defensors dels animals

La Freixera celebra deu anys de la seva posada en marxa

La Freixera celebra deu anys de la seva posada en marxa

L'hotel solsoní va reunir ahir amics, clients i proveïdors i va mostrar l'ampliació i la...

L´ACA fa millores de seguretat a l´interior de la Llosa del Cavall i la Baells

L´ACA fa millores de seguretat a l´interior de la Llosa del Cavall i la Baells

S'han instal·lat proteccions anticaiguda a les galeries perimetrals de les dues preses

Els pastors estrenen web per reivindicar el seu ofici i el producte de proximitat

Els pastors estrenen web per reivindicar el seu ofici i el producte de proximitat

Pasturem.cat agrupa membres d'arreu de Catalunya i vol reduir la quantitat d'intermediaris i...

Enllaços recomanats: Premis cinema