Regidors i Policia Local de Solsona fan campanya sobre els gossos a peu de carrer

Distribuiran fulletons i dispensadors de bosses en una acció intensiva d'una setmana

30.06.2016 | 16:00

El 8 de juny passat va entrar en vigor la modificació de l´Ordenança municipal reguladora de la tinença, el comerç i la recollida d´animals domèstics de Solsona, que endureix les sancions d´algunes infraccions. A fi d´informar-ne els propietaris d´animals, bàsicament de gossos, abans d´implementar el nou règim sancionador, els regidors de Governació i Medi Ambient, Isabel Roca i Antoni Carralero, respectivament, juntament amb la Policia Local, duran a terme una campanya informativa intensiva a peu de carrer de dilluns a divendres de la setmana vinent.

Els regidors es repartiran franges horàries del dia per contactar directament amb els veïns que surtin a passejar amb el gos, als quals se´ls lliurarà un nou fulletó sobre la tinença responsable d´animals de companyia, que conté els punts bàsics sobre la normativa municipal. Als titulars de gossos que tinguin l´animal censat en el registre municipal se´ls lliurarà també gratuïtament un dispensador de bosses per recollir excrements canins –igualment, s´entregaran a l´OAC municipal a tothom que tingui el gos registrat en el cens. En aquesta campanya a peu de carrer també hi participaran agents de la Policia Local i membres de l´Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS), que hi col·labora.

Amb la nova normativa –es pot consultar íntegrament a l´apartat de documents del web municipal–, algunes faltes fins ara considerades lleus passen a ser greus, com per exemple passejar amb el gos sense lligar a la via pública i no recollir-ne els excrements, i poden ser sancionades amb multes de fins a 600 euros. A més, s´ha agilitat el procés sancionador. També es preveuen noves infraccions molt greus, com tenir gossos o animals potencialment perillosos sense llicència. Les multes, en aquest cas, oscil·len entre els 600 i els 4.000 euros.

L´objectiu d´aquesta nova campanya informativa és donar a conèixer aquestes i altres obligacions als ciutadans titulars de gossos. Amb tots aquells que els representants municipals aturin pel carrer durant els cinc dies d´aquesta acció, la Policia Local realitzarà una acta d´inspecció de l´animal, en què es recollirà informació general i d´identificació de l´individu i del seu propietari, amb un apartat específic en cas dels gossos de races potencialment perilloses.

15 dies per regularitzar la situació de l´animal

Si la situació de l´animal és la reglamentària, l´acta s´arxivarà, mentre que si s´incompleixen alguns dels requisits obligatoris, com per exemple estar al dia del carnet de vacunacions, dur l´animal amb microxip i placa identificativa o tenir-lo censat a l´Ajuntament, es donarà a l´infractor un termini de 15 dies per regularitzar-ho. Si no ho fa passat aquest període, la Policia Local tramitarà l´expedient sancionador corresponent.

L´Ordenança municipal reguladora de la tinença, el comerç i la recollida d´animals domèstics de Solsona data del 1999. L´octubre del 2013 se´n va aprovar una primera modificació, especialment per combatre l´incivisme d´alguns propietaris de gossos amb l´enduriment de les sancions. El Ple del passat 1 d´abril va donar llum verd a la segona i darrera revisió, que ha entrat en vigor el 8 de juny. Els últims anys el consistori i la Policia Local han dut a terme nombroses campanyes de sensibilització sense haver pogut posar fi a l´incivisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

L'estat actual del parc de bombers de Solsona
La reforma del parc de bombers de Solsona n´ampliarà el 80% la superfície

La reforma del parc de bombers de Solsona n´ampliarà el 80% la superfície

L'actuació permetrà posar al dia l'edifici existent i ampliar-lo per cobrir l'augment del servei...

La Fira del Bolet de Solsona planta cara al mal temps

La Fira del Bolet de Solsona planta cara al mal temps

El mercat es va instal·lar a la plaça Major tot i la pluja del matí La resta d'actes i tallers es...

La línia d´ajuts a empreses només ha rebut sis peticions

La línia d´ajuts a empreses només ha rebut sis peticions

La convocatòria de l'Ajuntament de Solsona subvenciona empreses noves i existents i creació de...

Fira del bolet del Solsonès: un certamen per divulgar els coneixements micològics

Fira del bolet del Solsonès: un certamen per divulgar els coneixements micològics

Els més petits podran descobrir diumenge el món dels bolets en un taller impartit per la biòloga...

L´alcalde de Solsona defensa la contractació del criador per a la gestió de la gossera

L´alcalde de Solsona defensa la contractació del criador per a la gestió de la gossera

Rodríguez assegura que el benestar dels animals és la seva prioritat

Ecologistes i animalistes no descarten portar el cas de la gossera de Solsona al Síndic

Ecologistes i animalistes no descarten portar el cas de la gossera de Solsona al Síndic

El nom del nou responsable de l'equipament ha generat malestar entre els defensors dels animals

Enllaços recomanats: Premis cinema