L'empresa solsonina Pentex, que es dedica a la producció de roba esportiva, ha estat notícia aquesta setmana arran de la signatura com a proveïdora dels equipaments de l'ICL Manresa, però la companyia que lidera Jaume Cardona fa més de 30 anys que es dedica a la confecció de roba esportiva des de la capital solsonina.

Cardona va explicar a Regió7 que, "patint molt, vam aconseguir sobreviure a la crisi del tèxtil que a partir de l'any 1996 es va emportar totes les petites indústries". Afirma que, quan molta gent va aprofitar l'auge de les importacions de la Xina, ells van buscar un nínxol de mercat que els permetés continuar produint des de la fàbrica de Solsona. Cardona va afegir que "vam buscar allò que aquells que tenen tota la producció subcontractada no podien oferir, i això és el que ens ha permès ser competitius".

Pentex ofereix als clubs esportius la possibilitat d'equipar-los totalment: des de les mitges fins a la motxilla, passant per pantalons, samarretes o xandalls. I això ho fa fabricant totes les peces a la mateixa nau i oferint al client un producte totalment personalitzat, sense comandes mínimes i en un termini de temps molt inferior al dels seus competidors. Segons Cardona, això és possible perquè ho fan absolutament tot a les mateixes instal·lacions, i perquè té un equip molt ben cohesionat i motivat. "L'equip és el més important de tot", va afirmar.

A més de l'ICL Manresa, Pentex equipa actualment diversos clubs del centre d'Espanya, com el Fuenlabrada, el Canoe o l'equip de bàsquet del Getafe. El producte que els ha convertit en proveïdors d'aquests clubs és un teixit de polièster 100%, però amb tacte de cotó, que els fabriquen a Mataró a partir del fil que ells mateixos compren. Fa 8 anys que treballen en el desenvolupament d'aquesta tela, que és transpirable i es pot posar a la rentadora i a l'assecadora sense que es deteriori.

Tot el teixit que arriba a la fàbrica de Pentex és blanc, i les peces es personalitzen una per una amb un sistema d'impressions i planxes. Això fa que els clubs petits "puguin tenir rèpliques de les samarretes a les botigues", perquè no necessiten comprar un gran estoc i poden tenir la peça personalitzada en un període breu de temps. "De moment, això només ho oferim nosaltres", va assegurar.