La presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcon, va convidar els batlles, en la darrera sessió del Consell d'Alcaldes, a comunicar a l'ens comarcal l'existència d'acampades il·legals en els seus municipis.

Segons va explicar la presidenta comarcal, darrerament han tingut lloc algunes d'aquestes acampades en diferents indrets de la comarca i és competència del Consell la seva regulació. Per això, va demanar als diversos responsables dels municipis assistents a la sessió que si detectaven algun punt dels seus municipis en què s'hi hagués instal·lat un campament mancat dels permisos corresponents, ho fessin saber tan aviat com fos possible als tècnics del Consell per tal que aquests poguessin procedir a fer-ne la inspecció i prendre les mesures oportunes al respecte.

Alarcon va explicar que, sovint, aquestes acampades no regulades s'instal·len en llocs que no compleixen les mesures de seguretat adequades, com poden ser palleres de masies deshabitades, i que per això és molt important que els habitants dels municipis ho facin saber als responsables comarcals.

La inquietud que Alarcon va transmetre als alcaldes va plantejar el debat de si calia crear ordenances municipals per donar suport a aquesta regulació.