L'Ajuntament de Solsona comença avui els treballs de pavimentació en cinc vials de Solsona. Les obres que es faran en aquests cinc carrers que actualment són de terra serà l'aplicació d'un reg asfàltic.

Els carrers dels quals es vol millorar el paviment són el carrer de la Font del Corb, a la Cabana d'en Geli; el carrer de les Vinyes, un tram del camí de la Ribera i els carrers del Pedró i de Busa, a la zona de la Cissa. És previst que les obres durin aproximadament una setmana i comportin afectacions puntuals de la mobilitat de vehicles de la ciutat.

Al carrer de la Font del Corb s'arranjarà el tram que s'estén des de l'enllaç amb el carrer dels Tints, sota la sala Xelsa, fins a la part asfaltada del propi carrer, al barri de la Cabana d'en Geli, amb una superfície de 1.600 metres quadrats. Així mateix, s'intervindrà al carrer de les Vinyes, en la seva totalitat que suposa una superfície de 400 m2, i també es pavimentarà el tram del camí de la Ribera que va des de la part posterior de l'edifici de Correus fins a l'entroncament amb el camí de la Creu, i que té una superfície total per aplicar el reg de 1.800 m2.

En el cas del carrer de les Vi-nyes i del camí de la Ribera, es realitzarà un reperfilat dels camins i la compactació del ferm existent i s'hi aplicarà un paviment de doble tractament superficial, amb tres capes d'àrid i dos regs asfàltics.

Simultàniament, en una altra zona de la ciutat, la urbanització de la Cissa, es milloraran els carrers del Pedró i de Busa amb una escombrada de la superfície i el doble tractament superficial en un àmbit total de 1.500 metres quadrats. L'Ajuntament ha adjudicat aquests treballs a l'empresa Sorigué. L'import total ascendeix a uns 24.700 euros.

Aquestes actuacions de pavimentació implicaran talls de trànsit puntuals a les zones afectades mentre s'executin els treballs de reg asfàltic. En la majoria de casos, és possible circular evitant els trams afectats, per vies alternatives. En el cas del carrer de les Vinyes, aquesta alternativa no és possible i per això, la regidoria d'Urbanisme ha demanat als veïns de la zona que tinguin paciència mentre durin els treballs.

La previsió municipal és que les obres no s'allarguin gaire i, a tot estirar és previst enllestir la pavientació de les diverses vies a principi de la setmana vinent.