La Fundació Pere Màrtir Colomés està finalitzant les obres dels primers vuit habitatges tutelats que es posaran en funcionament a Solsona. La previsió de l'entitat és que, un cop s'hagin acabat les obres i s'hagin regularitzat tots els permisos i autoritzacions necessaris, els primers usuaris puguin entrar a aquests pisos cap al principi de l'any que ve.

L'edifici on se situen els pisos és de nova construcció i està ubicat al carrer Mossèn Serra i Vilaró, just darrere de la residència propietat de la mateixa fundació, amb la qual comunica. El servei que oferiran és el d'habitatge tutelat, pensat per a persones majors de 65 anys, que tinguin una autonomia que els permeti dur a terme les activitats de la vida quotidiana però que de manera temporal o permanent vulguin disposar d'una certa tutela. Aquesta inclou un sistema de gestió d'avisos i alarmes per emergències, la recollida mensual de les dades de salut de l'usuari, la neteja general del pis un cop al mes i l'atenció social coordinada amb els serveis socials bàsics del municipi. Tots aquest serveis estaran inclosos amb el preu de l'habitatge, que va dels 450 als 600 euros mensuals depenent de la mida del pis i de si se'n fa un ús individual o compartit.

A més, els usuaris podran disposar de serveis complementaris com el de menjador, de neteja i repàs de la roba, fisioteràpia, psicologia, traster i d'altres, que no estan inclosos en el preu del lloguer.

L'edifici disposarà, quan estigui acabat, de 20 pisos per oferir el servei tutelat, però, de moment, només se n'acabaran 8. D'aquests, sis són d'una sola habitació i uns 34 m2 i els altres dos tenen dues habitacions i una superfície total de gairebé 40 m2. La construcció de l'edificació s'ha fet amb recursos propis de la fundació solsonina, però per finalitzar els 12 pisos que quedaran inacabats en aquesta primera fase, l'entitat fa una crida a possibles beneficiaris del servei que puguin estar interessats a fer una aportació de capital. Això els permetria reservar el dret d'accés a l'habitatge quan fos el moment i seria un pagament a compte. Fonts de la fundació han valorat el cost individual de finalitzar cadascun d'aquests 12 pisos en uns 30.000 euros.

L'entitat ja ofereix a les persones interessades tota la documentació, i té previst començar a recollir les sol·licituds d'inscripció a mitjan mes de setembre.