Un motorista va resultar mort ahir al vespre en un accident al punt quilomètric número 119 de la carretera C-26, al terme municipal de Navès, segons van informar fonts del Servei Català de Trànsit. En el moment de tancar l'edició d'aquest diari no s'havia pogut confirmar ni la identitat ni el veïnatge del sinistrat.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'accident poc després de les 7 de la tarda. Per causes que es desconeixen, una motocicleta hauria sortit de la via, i el conductor i únic ocupant del vehicle de dues rodes va resultar mort. Tan bon punt es va tenir constància d'aquest sinistre, es van activar tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat, i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

L'indret aproximat on va tenir lloc l'accident es correspondria en una zona amb alguns revolts força pronunciats, a l'entorn de l'obaga de Can Feliu, segons van explicar alguns veïns. És una àrea situada a un parell de quilòmetres del nucli de Navès, en direcció a Berga, sota el castell de Navès, i abans d'arribar al Forn d'Aiguadora, on ja hi ha hagut altres accidents, especialment de motoristes, segons va explicar ahir l'alcalde de Navès, Josep Maria Casafont. Ho va corroborar l'exalcalde d'aquesta població, Ramon Clotet, que va explicar que, durant la tarda, havia estat testimoni del pas de les ambulàncies i els bombers que es van desplaçar fins al lloc dels fets al seu pas pel poble.

Tant Clotet com Casafont van explicar ahir que, d'un temps ençà, és cada vegada més freqüent la circulació de motoristes per la carretera que comunica Solsona amb Berga, estreta, sinuosa i amb força revolts, especialment a partir de Navès i pràcticament fins arribar a la capital del Berguedà. "Temps enrere, el trànsit de motos a la comarca es concentrava especialment a la carretera de la Llosa", va apuntar Casafont, "però ara també en circulen força per la C-26", especialment dissabtes i diumenges.

Dos morts el cap de setmana

L'accident d'ahir del motorista a Navès és el segon amb víctimes mortals d'aquest cap de setmana a les carreteres catalanes. Dissabte a la tarda, un turisme va sortir de la via i posteriorment va bolcar a la carretera TV-7211, a l'altura de Constantí. Com a conseqüència de l'accident, va morir un dels menors que viatjava a l'interior del vehicle. Un altre menor va resultar ferit greu.