La llar d'infants d'Olius serà gestionada els propers 5 anys per l'empresa Serveis Educatius Cavall de Cartró SL, amb seu a Barcelona i especialitzada en la gestió d'escoles bressol municipals arreu del territori.

Cavall de Cartró, SL ha estat la més ben posicionada de les quatre empreses que van participar a la licitació oberta a final de juny pel consistori d'Olius per tal d'adjudicar la gestió dels serveis de la llar d'infants del municipi. L'alcalde, Antoni Màrquez, va explicar a Regió 7 que l'empresa adjudicatària ha guanyat el concurs "amb diferència". Les tres empreses restants, "totes vinculades amb el món de l'ensenyament, fins i tot una multinacional amb més de 84.000 treballadors", va dir Màrquez, van presentar unes propostes molt semblants. Això va fer que, un cop valorades les propostes tècniques, pedagògiques i d'estructura "han quedat amb puntuacions bastants similars".

En canvi, l'empresa guanyadora va presentar una proposta que segons l'alcalde "ens ha convençut en tots els aspectes, tant en el plantejament pedagògic com en l'oferta econòmica, que va ser el darrer sobre que vam obrir, i ha guanyat sobradament el concurs".

El procediment que va obrir l'Ajuntament atorga la gestió complerta de la llar d'infants per un període de 5 anys amb un import de licitació de 866.393,20 euros en total, i inclou un punt en el plec de clàusules que obliga l'empresa adjudicatària a mantenir les contractacions de les persones que estan treballant actualment al centre. De fet, garantir la continuïtat d'aquests llocs de treball va ser el factor clau que va dur el consistori d'Olius a obrir la licitació de la gestió complerta, atès que si l'Ajuntament es continuava fent càrrec de l'equipament havia de procedir a un concurs per a les places d'educador que no assegurava la renovació dels contractes de les persones que estan desenvolupant aquestes tasques.

Màrquez va explicar que es posaran a treballar de seguida amb l'empresa adjudicatària. "Precisament per això hem fet el concurs amb la màxima urgència", va dir, de manera que es pugui fer el traspàs de la informació en condicions i el dia 1 de setembre la llar d'infants pugui començar el curs amb les 41 places de què disposa en ple rendiment.