En la darrera sessió del Consell d'Alcaldes, el batlle del municipi d'Odèn, Pere Vilaginés, va expressar la problemàtica que tenen els municipis petits de la comarca amb els temes vinculats a les plataformes informàtiques amb què han de treballar. Vilaginés va explicar que, sovint, l'administrativa del seu Ajuntament es trobava amb problemes de funcionament d'aquestes eines informàtiques, i "no és fàcil trobar algú que et digui què cal fer". Així, va fer una petició al Consell, a la qual es van afegir la resta d'alcaldes que hi eren presents, per tal que s'estudiï la possibilitat que l'ens comarcal assumeixi aquestes tasques d'assessorament informàtic tal com es fa amb el servei de secretaria i intervenció (SAT).

Vilaginés va explicar que, "tot i que els administratius que tenim ja s'espavilen i són manetes, segur que un servei que poguéssim compartir entre tots ens estalviaria moltes estones perdudes i s'amortitzaria".

Pel que fa al Consell Comarcal, va acordar estudiar quina seria la viabilitat d'aquest servei, però veuen difícil que s'arribi a contractar un informàtic perquè el mateix ens no disposa d'aquest perfil de tècnic a la seva plantilla. D'altra banda, es va fer sol·licitud a la Diputació de Lleida d'una subvenció per al finançament del sou d'aquest professional, i va ser denegada. Amb tot, la gerència del Consell va assegurar que s'estudiarà el tema.

Actualment, el Consell Comarcal assessora els ajuntaments que ho sol·liciten en el funcionament de l'Administració Oberta mitjançant un conveni que tenen signat amb el Consorci per a l'Administració Electrònica de Catalunya. El tècnic del servei, Pere Obiols, va explicar que "quan els ajuntaments tenen algun dubte en el funcionament de les plataformes digitals de l'administració pública, sovint truquen aquí i els ajudem a resoldre'l, tot i no ser informàtics". Gràcies a aquest conveni, el Consell Comarcal s'ha encarregat de col·laborar en el compliment de la Llei de la Transparència per part dels consistoris del Solsonès. Obiols va explicar que, "actualment, tots els ajuntaments de la comarca compleixen el que marca la llei". Aprofitant que molts documents municipals ja s'havien de trametre digitalment, s'han publicat per donar compliment a la llei. L'únic Ajuntament de la comarca que funciona independentment és el de Solsona, que, "pel volum de documentació, necessitava una pàgina pròpia", va explicar Obiols.