El 90 per cent dels propietaris de gossos en situació irregular que es van inspeccionar a Solsona a peu de carrer durant la campanya informativa duta a terme a principi del juliol s'han posat al corrent en el termini de 15 dies. Són un total de 60 casos. Per contra, set propietaris que infringien la normativa municipal no hi han posat esmena i, per aquest motiu, seran sancionats per l'Ajuntament.

Aquest és el resultat de la campanya de les regidories de Governació i Medi Ambient i de la Policia Local per sensibilitzar sobre la modificació de l'Ordenança municipal reguladora de la tinença, el comerç i la recollida d'animals domèstics de Solsona.

En total es van dur a terme 119 inspeccions del 4 al 8 de juliol als indrets del municipi on hi ha més afluència de ciutadans que hi passegen amb gossos. Els regidors de Governació, Isabel Roca, i de Medi Ambient, Antoni Carralero, acompanyats d'agents de la Policia Local, van repartir fulletons informatius i, en cas que els gossos estiguessin al dia, lliuraven als titulars dispensadors de bosses per recollir les deposicions canines, una de les infraccions més habituals i que ha vist endurida la sanció.