Clara Carbonell i Oriol Sabé són un jove matrimoni de Sant Esteve de Palautordera que ha decidit posar en marxa un projecte de llar d'acollida per a joves desemparats, sense feina i/o sense estudis. La parella té el suport del bisbat de Solsona, que, com ja havia expressat alguna vegada, tenia la intenció de posar en marxa una iniciativa d'aquest tipus, i la proposta dels dos joves encaixa perfectament amb la seva idea.

Així, el bisbat està cercant una rectoria on es pugui instal·lar la jove família, que, d'acord amb el que va explicar Clara Carbonell a Regió7 ,"ha d'estar deshabitada, perquè ens agradaria poder-nos-hi instal·lar al setembre, i ha de ser una mica gran, per poder acollir els nois i també els fills que ens agradaria tenir".

Carbonell va explicar que la seva intenció és proporcionar el suport d'una llar i una família catòlica a un perfil de joves que, quan compleixin la majoria d'edat, queden desemparats dels centres residencials per a menors tutelats (CRAE), i també a aquells que els serveis socials o Càritas del bisbat puguin detectar i als quals pugui ajudar l'estabilitat de la llar d'acollida. Va afegir que els joves podran estar amb ells mentre els calgui; "el temps és un tema molt personal", va dir que "els donarem les eines perquè puguin apoderar-se i puguin espavilar-se sols en el món laboral". I també va aclarir que es tracta d'una llar catòlica i que "la caritat anirà unida a l'evangelització, sempre respectant la llibertat de cada jove".

Carbonell i Sabé, que són una treballadora social i un educador social respectivament, no es plantegen la casa d'acollida "com un centre, en cap sentit". Per a ells, el projecte és el seu somni, i "és un tema vocacional, ja que quan ens vam conèixer vam tenir molt clar que la nostra intenció era crear una família amb fills biològics però també ajudar en el que poguéssim altres joves que ho necessitessin". Mitjançant la feina i els contactes que han tingut amb els CRAE, van detectar que a mesura que els joves que hi estan acollits es fan grans, els recursos de l'administració no són suficients, i que l'entorn d'una llar d'acollida podia ser positiu per a la motivació dels joves i per ajudar-los a adquirir l'autonomia que els cal.

El germà d'Oriol Sabé és treballador apostòlic del bisbat de Solsona, i els va animar a plantejar la seva idea al bisbe. Aquest s'hi va mostrar interessat i els va oferir la seva col·laboració. El trasllat a la rectoria que el bisbat els cedeixi implica un canvi de vida per a la parella, que deixarà la seva feina actual i complementarà la tasca de la llar d'acollida portant la pastoral d'algunes parròquies.