Entrar i sortir de casa ja no serà un problema per a les persones amb dificultats de mobilitat que habiten en els set edificis del Solsonès als quals, des del departament d'Habitatge de la Generalitat, han concedit un ajut per adaptar l'accessibilitat al lloc on viuen.

Després que l'any passat es presentés per primera vegada aquest suport concret, el Consell Comarcal del Solsonès es va oferir com a intermediari per ajudar, acompanyar i gestionar les sol·licituds per aconseguir que l'ajut arribés als veïns de la comarca que el necessitaven. En total, la institució catalana finançava un màxim del 50% del cost de l'obra amb un topall als 5.000 euros.

Aquesta setmana, per segona vegada, s'ha tornat a obrir el termini de la convocatòria amb els mateixos requisits: l'ajuda va destinada a edificis de pisos amb diversos habitatges o cases unifamiliars amb la llar situada a la segona planta. "Es tracta d'intentar col·locar rampes o ascensors per facilitar l'accés a les persones grans o amb problemes de moviment", va exposar el tècnic del Consell Comarcal, Jaume Cuadrench.

Les sol·licituds només estan obertes a les edificacions construïdes abans del 1981, quan no hi havia una regulació que especifiqués res sobre l'accessibilitat.

En aquesta primera setmana, el Consell ja ha rebut quatre demandes per accedir a l'ajuda.

Rehabilitar l'interior

A més, aquest juliol es va acabar el termini per presentar la instància per a la rehabilitació de l'interior de les cases. Una idea pensada per canviar de banyera a plat de dutxa o adaptar les mides de la cuina per a una cadira de rodes, entre altres mesures. Tot plegat per millorar la qualitat de vida dels que tenen algun problema per moure's dins del propi habitatge. En aquest cas, 14 llars de la comarca van demanar-la.