Com cada any per festa major, el grup de pintors de Sant Llorenç de Morunys exposa la producció que ha creat al llarg de la temporada. Aquesta vegada, la temàtica que han recreat ha estat la representació de detalls arquitectònics de la població. Cada artista ha triat el que més l'ha inspirat. D'aquesta manera, una part de la mostra està dedicada al mateix tema des de mirades diferents, la pròpia de cada pintor.

La resta de l'exposició, dels vuit pintors que hi participen enguany, exhibeixen altres quadres que han produït durant els mesos anteriors a la festa major, des de temes relacionats amb el municipi fins a d'altres ben allunyats, més personals i creatius.

L'exposició dels autors locals és la culminació del taller de pintors que es reuneix cada setmana per tal de crear acompanyat. L'activitat fa prop de 30 anys que se celebra al municipi i ja té un espai fix dins del programa de festes.

La mostra es pot veure fins al dia 15 d'agost i de moment, segons dades del grup de pintors, hi han passat uns 40 visitants al dia, una xifra que encara no volen valorar.