El Grup de Natura del Solsonès s'ha unit enguany a la campanya "Jo sóc donant ambiental", organitzada per l'Obrador del Tercer Sector Ambiental. Una campanya d'àmbit català on cada grup tira endavant projectes ambientals que es financen amb l'ajut dels "donants".

En el cas del Grup de Natura del Solsonès, ha posat en marxa dos estudis centrats en la biodiversitat i el patrimoni de la comarca. El primer és la Xarxa de Seguiment de la Biodiversitat del Solsonès, la qual pretén conèixer l'estat dels hàbitats d'interès i la tendència de les espècies amenaçades del Solsonès tot fent un seguiment dels diferents grups de biodiversitat. D'altra banda, està creant la pàgina web Guia digital del patrimoni natural del Solsonès, on es recolliran els diversos elements del patrimoni cultural i natural i podrà ser una eina didàctica, turística o de gestió del territori.

Per fer-los realitat, l'entitat fa una crida arreu de la comarca, ja que necessita donants ambientals que col·laborin en els projectes. A escala de Catalunya, tot i la crisi econòmica, el nombre de persones que ofereixen donatius a entitats ambientals ha augmentat durant els darrers anys. Les últimes dades de l'any 2014 van concloure amb dos mil sis-cents donants, gairebé mil més que l'any 2010.

La campanya pretén implicar la societat en la protecció i millora del medi ambient a partir de més de cinquanta projectes presentats per entitats catalanes. Particulars o empreses poden convertir-se en "donants ambientals", ja sigui col·laborant com a voluntaris a les entitats o fent aportacions econòmiques als projectes que ells mateixos decideixin.

Fent clic aquí pots accedir a la campanya "Jo sóc donant ambiental".