Ocupacions del 70% al 95% en les cases rurals a l'agost

L'arribada de clients europeus s'estabilitza, sobretot de França, Bèlgica i el Regne Unit

01.09.2016 | 07:36
Turistes gaudint del bon temps a la piscina del càmping El Solsonès, ahir
Turistes gaudint del bon temps a la piscina del càmping El Solsonès, ahir

El sector turístic de la Catalunya Central fa un balanç positiu de l'ocupació que hi ha hagut aquest estiu a les cases rurals. Les associacions de turisme rural del territori han explicat a l'ACN que han registrat ocupacions d'entre el 70% i el 95%, i ha estat en les setmanes centrals en què molts dels establiments han vorejat el ple absolut. El mes d'agost, doncs, ha permès a gran part del sector compensar un juliol fluix, en què es van donar ocupacions d'entre el 50% i el 70%. Els hostalers han notat com l'arribada de clients europeus s'ha estabilitzat, sobretot de procedències com França, Bèlgica o el Regne Unit. La majoria dels visitants que escullen cases de turisme rural per passar l'estiu en aquestes comarques ho fan atrets pel contacte directe amb la natura o per poder visitar llocs de gran simbolisme com Montserrat.

Un dels principals reclams de la Catalunya Central és la natura, el turisme rural i també la seva proximitat amb Barcelona. Així ho constaten els responsables de les associacions turístiques del territori, que coincideixen a valorar positivament l'ocupació d'aquest mes d'agost. El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que estan satisfets amb com han anat les ocupacions a la comarca duran el mes d'agost, sobretot després d'un juliol més aviat fluix. "Les dues primeres setmanes del mes han estat realment bones i enguany també la tercera" ha explicat Pellicer, mentre que "la quarta sempre costa una mica més d'omplir".

Des del Solsonès, la presidenta de l'Associació de Turisme Rural, Pilar Bielsa, ha assenyalat que la impressió general és que aquest agost ha anat millor que l'any passat. En aquest cas, la demanda més intensa s'ha concentrat al voltant de la segona i la tercera setmana, en alguns casos amb plens absoluts en els allotjaments. Pel que fa a la durada de l'estada, mentre que en els períodes de més demanda les estades s'han allargat una setmana, Bielsa ha explicat en l'última setmana del mes, els hostalers han hagut de fer reserves per menys dies si volien tenir-les ocupades.

Un dels indrets més visitats del territori també durant els mesos d'estiu és el Monestir de Montserrat, que compta amb dos allotjaments turístics, l'Hotel Abat Cisneros i les Cel·les Abat Marcet. L'ocupació durant el mes d'agost en aquests dos allotjaments ha estat un 80% per l'hotel, i un 70% a les cel·les, unes xifres molt similars a l'any passat i superiors a les del mes de juliol. Pel que fa al perfil dels clients, a les cel·les s'hi ha allotjat un públic majoritàriament català, mentre que l'hotel ha acollit tant turisme nacional com estranger, amb un petit creixement del turista asiàtic, sobretot japonesos i coreans.

S'inicia la recuperació

El sector comença a notar signes de recuperació, però Pellicer ha alertat que "és una recuperació lenta". Des de la tardor s'estan donant signes en aquest sentit, però malgrat això les ocupacions "no han sigut extremadament superiors". Tot i això, "sí que hem notat una mica més d'alegria, més peticions i més moviment", ha afegit. Bielsa per la seva banda ha coincidit amb Pellicer que la recuperació és "molt lenta" i ha explicat que si bé "abans costava molt poc omplir els allotjaments, ara a vegades has d'agafar el que sigui".

Segons els hostalers, la gran majoria dels visitants que escullen el turisme rural per passar l'estiu a les comarques centrals ho fan atrets pel contacte directe amb la natura i l'exclusivitat i la privacitat que ofereix aquest tipus d'allotjament, i també per la proximitat amb espais de simbolisme com el monestir de Montserrat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Ferit un motorista després de caure per un talús a Guixers

Ferit un motorista després de caure per un talús a Guixers

Es tracta d'un jove de 18 anys, que ha estat evacuat en helicòpter a l'Hospital General de Manresa

El CTFC participa en un projecte de dinamització de la Barcelona rural

El CTFC participa en un projecte de dinamització de la Barcelona rural

BCN Smart Rural vol "reconnectar" la població de la Barcelona urbana amb el seu entorn rural

CDC de Solsona proposa fer escaure en festius els balls i concerts de festa major

CDC de Solsona proposa fer escaure en festius els balls i concerts de festa major

El grup municipal ha presentat una llista de propostes per millorar la celebració solsonina

Nou recurs de l´Ajuntament solsoní per combatre els excrements de gos a la via pública

Nou recurs de l´Ajuntament solsoní per combatre els excrements de gos a la via pública

S'han col·locat deu rètols de grans dimensions que adverteixen sobre la sanció econòmica

Solsona pregunta als ciutadans quins canvis farien a la festa major

Solsona pregunta als ciutadans quins canvis farien a la festa major

El consistori ha obert un procés participatiu per correu electrònic per recollir les idees de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema