Solsona concentra des de fa anys la major part d'actes reivindicatius de l'Onze de Setembre a la vigília. Enguany, a més a més, s'hi han incorporat actes organitzats al darrer moment i que no apareixen en el programa imprès de la festa major, que es tanca el mateix dia 11.

Així, el programa de la Diada començarà el dia 10 a les cinc de la tarda amb el vint-i-quatrè Aplec Independentista del Castellvell, organitzat pel Casal Popular La Fura. Continuarà amb una plantada de gegants sota la Torre de les Hores a partir de dos quarts de set de la tarda en el marc de l'acte d'estrena de la geganta Cecília Regàs, parella del gegant del General Moragues, confeccionada pel jove solsoní Jan Reig i propietat dels Gegants del Tros.

A partir d'un quart de vuit del vespre, els Gegants del Tros organitzen una cercavila pels carrers del nucli antic amb set colles geganteres convidades d'altres punts del país fins a la plaça Major, on finalitzarà el recorregut abans de començar l'acte institucional de la Diada.

"Per un país modern" és el títol del parlament que a dos quarts de nou del vespre pronunciarà el periodista i escriptor Vicenç Villatoro en l'acte institucional. El parlament de Vicenç Villatoro culminarà amb el cant d'Els Segadors a càrrec de l'Orfeó Nova Solsona i una galejada dels Trabucaires. A continuació, el Casal Popular La Fura i l'ANC organitzaran una marxa de torxes fins a la plaça de Sant Pere. Allà es durà a terme la lectura d'un manifest i un breu recital poètic abans de cloure els actes de l'Aplec Independentista del Castellvell amb un concert del cantautor Cesk Freixas.