El Centre Tecnològic celebra 20 anys consolidat com a ens de referència

La presidenta Serret es va comprometre a iniciar converses per incorporar l'Ajuntament a la junta

02.09.2016 | 07:53
L´acte institucional dels vint anys del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya es va cloure amb una foto de grup a la passarel·la de la seu de l´ens

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) va celebrar ahir el seu 20è aniversari amb un acte institucional que va tenir la presència de la seva presidenta, la consellera Meritxell Serret, el rector de la Universitat de Lleida, la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, entre altres autoritats.

Gairebé 200 persones vinculades a l'entitat al llarg d'aquestes dues dècades van voler ser presents a l'acte, que va començar a les 6 de la tarda amb una conferència a càrrec del director de l'Institut Forestal Europeu (EFI), Marc Palahí, que havia estat treballador de l'ens forestal solsoní. Palahí va valorar molt positivament la trajectòria del CTFC i va definir els seus primers 20 anys "en una sola paraula: èxit", i va reconèixer que el centre solsoní és referent europeu i fins i tot mundial en temes com el tractament dels productes forestals no fustaners en un grup multidisciplinari amb la Universitat de Lleida. Però també va encoratjar la direcció a definir el paper del CTFC a partir d'ara i a implicar-se en el canvi de paradigma cap a la bioeconomia que és, al seu parer, el gran repte de la societat del segle XXI.

Per la seva banda, la consellera Serret va donar les gràcies als pioners que van tenir la visió de la creació del Centre Tecnològic i va definir la institució com "una estructura clau per al desenvolupament sostenible del país". En el decurs de la seva intervenció, Serret va reivindicar el paper del centre, per la seva capacitat de respondre a les necessitats de la societat i per acompanyar canvis socials i culturals que contribueixin a la dinamització i innovació del sector. Va destacar que "el CTFC genera coneixement, en contacte amb el sector i el territori, i transfereix aquest coneixement, fet que es tradueix en actuacions i polítiques adaptades a la realitat del país". En aquest sentit, Serret va destacar l'aportació del centre per assolir "grans fites", com el Pla General de Política Forestal, la creació de l'Associació d'Ens Locals Forestals de Catalunya o el disseny de l'estratègia catalana de biomassa, entre d'altres.

Reivindicació municipal
L'alcalde de Solsona va aprofitar el seu discurs en l'acte de commemoració de l'efemèride del CTFC per reiterar la històrica reivindicació del consistori solsoní d'entrar a formar part de l'ens gestor del centre forestal. Serret va manifestar la voluntat del seu departament de començar converses amb la resta d'organismes que constitueixen la junta del centre per pal·liar aquest greuge i per incorporar l'Ajuntament a la junta. Va assegurar que seria bo per al Centre Tecnològic i per a la ciutat que l'acull i que "aquesta necessària cooperació i col·laboració s'ha de reforçar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Òscar Garcia (ApS-CUP) en el darrer ple
Solsona aprova reclamar l'IBI d'edificis de l'Església que tenen un ús lucratiu

Solsona aprova reclamar l'IBI d'edificis de l'Església que tenen un ús lucratiu

La CUP considera que l'exempció de l'impost podria tractar-se d'una «ajuda estatal prohibida».

Solsona rebutja l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural

Solsona rebutja l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural

Un centenar de persones s'han concentrat davant l'ajuntament en protesta per la decisió de...

Mor el president de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, Josep Montanyà

Mor el president de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, Josep Montanyà

El funeral es fa avui a les 11 del matí a la catedral de Solsona. Montanyà també presidia la...

«M'arriba molta energia de la terra quan la treballo i la cuido, és sanadora»

«M'arriba molta energia de la terra quan la treballo i la cuido, és sanadora»

El jove pagès Oriol Blanco ha engegat la producció agrícola ecològica Horta d'Alçada

Solsona bonifica l'impost dels vehicles amb energies alternatives

Solsona bonifica l'impost dels vehicles amb energies alternatives

Els cotxes que causin «menys incidència en el medi ambient» rebran una bonificació del 90%

Ada Parellada s'emporta un lot de productes artesans del Solsonès

Ada Parellada s'emporta un lot de productes artesans del Solsonès

L'associació Fènix fa venir la cuinera a Solsona perquè parli de com conciliar cuina i vida

Enllaços recomanats: Premis cinema