El consistori de la capital de la vall de Lord ha anunciat aquesta setmana que posa en marxa un pla de millora dels camins de la vila que no estan asfaltats. L'Ajuntament, conscient del deteriorament que provoquen les pluges i l'ús en aquest tipus de vials, ha establert un ordre prioritari dels carrers que s'arranjaran i que són accessos a habitatges en ús del municipi.

Així, té previst actuar en el camí de la Torreta, dels Plans i de Cal Llentia i en els carrers de la Pleta, Solanet, el carrer del Pedró i el de l'Obaga Negra, el carrer Torrent del Ginebró, Coll de Jou, Torrent de les Salines i Grau d'Areny. En total són més de dos mil metres de carrers i camins, i l'actuació consistirà en el repàs del ferm del camí, aportar i estendre una capa de tot-u reciclat, amb una mitjana de 10 centímetres de gruix i una amplada de 3 metres i mig. L'obra tindrà un cost de més de 21.000 euros, i es finançarà amb 15.258,84 euros provinents de fons propis de l'Ajuntament i l'import restant corresponent a un ajut de la Generalitat de Catalunya, que paga directament el cost de l'àrid reciclat.

L'Ajuntament de la vila ha expressat la seva voluntat de pavimentar tots els carrers sobre els quals s'actua en aquest pla de millora, però també ha manifestat la impossibilitat d'assumir el cost de l'obra d'asfaltat de tots els vials. Per aquest motiu ha optat per fer una actuació que permet l'augment de la durabilitat dels carrers. I tot i que no descarta anar pavimentant a mesura que el pressupost municipal ho permeti, adverteix que el procés serà llarg.