Aquest dijous al migdia, la plaça Major de Solsona es va fer petita en el moment dels ballets tradicionals del segon dia de festa major. La concurrència va remuntar notablement respecte d'ahir, quan va començar amb menys públic de l'esperat. Va ser el dia de la proclamació de la nova pubilla, Anna Montraveta, en representació d'Òmnium Cultural del Solsonès, i les donzelles d'honor, Maria Gilibets, del Jove Ballet Solsoní, i Marta Vila, en nom d'Amisol. Van estar acompanyades de sis representants del pubillatge del país, entre els quals hi havia la pubilla i l'hereu de Catalunya, Marta Serran i Josep van Gorkom.

La comitiva d'autoritats va estar integrada exclusivament per l'Ajuntament en ple i el jutge de Solsona, sense cap representant eclesiàstic -el bisbe, Xavier Novell, era fora de la ciutat-, motiu pel qual els regidors de la CUP també van ser presents a l'entarimat.

L'alcalde, David Rodríguez, va convidar també la solsonina Anna Segués, pubilla de les comarques lleidatanes i quarta dama de Catalunya fins a l'octubre, a compartir amb ell l'encesa de la tronada, que culmina els actes de la plaça Major. Anna Montraveta, per la seva banda, va expressar la il·lusió que dipositen ella i les donzelles en el nou rol que se'ls assigna: "lluirem la banda amb honor, perquè portem Solsona al cor".

A la tarda, la mateixa comitiva va dirigir-se a la Catedral per acomplir el tradicional homenatge a la Mare de Déu del Claustre, que és portada fins a la plaça Major per rebre l'escalf de la ciutat, que li dedica el cant del Goigs, amb l'Orfeó i l'Escolania, i el ball de l'Àliga, i finalitza amb el Cant de la Salve, ja de retorn a la seva capella.

Aquest divendres, es preveu que presideixi els actes del matí el conseller de Salut, Toni Comín, i que hi participin també diversos alcaldes de la comarca. El pronòstic del temps fa témer a l'organització algun canvi d'última hora en el protocol, ja que es preveuen ruixats a partir d'última hora del matí. L'Agrupació de Geganters esperarà fins al darrer moment per valorar què fer amb el desplegament de la imatgeria en cas de pluja.