L'alcalde de Guixers, Marià Chaure, va expressar una vegada més "i ja fa vint-i-cinc anys que ho demanem" la necessitat de millorar la carretera que uneix la Vall de Lord i Berga (LV-4241 i BV-4241) i que transcorre en gran part pel seu municipi. Chaure va recordar que en la inauguració de la fàbrica de Knauf, fa 25 anys, "el president Pujol va prometre que es faria una carretera nova" i, si bé en la part que correspon a la Diputació de Lleida "s'ha fet alguna millora", pel que fa al recorregut de la província de Barcelona no s'ha arreglat res. Chaure valora que "si per culpa d'aquesta carretera, Knauf marxa de Guixers,

la Vall de Lord quedaria mig morta".

L'alcalde de Guixers va expressar les seves reivindicacions als responsables d'Infraestructures que van participar al darrer Consell d'alcaldes del Solsonès. Explica que el principal argument que el govern dóna per no fer les obres de millora de la carretera és la manca de disponibilitat pressupostària. El batlle accepta que aquest no és un moment de bonança econòmica, però recorda que durant els anys en què la Generalitat disposava d'uns pressupostos més generosos tampoc no es va fer l'obra demanada. Ell creu que "es tracta d'una decisió política". La baixa densitat de població de la comarca del Solsonès provoca, segons Chaure, que "les inversions a la comarca no si-guin prioritàries". Malgrat això, ell es mostra convençut que el fet de millorar aquesta via portaria un augment del turisme que des de Barcelona arriba a Berga per la C-16 i que "si hi hagués una carretera en condicions es desviaria cap a la Vall de Lord".

Camí de Coll de Jou

Chaure també va demanar als responsables d'infraestructures que van participar en la reunió un canvi de titularitat al camí que va des de Coll de Jou cap a l'Alt Urgell i el Berguedà i que transcorre uns 10 quilòmetres pels municipis de la Coma i Guixers. En època d'esquí aquesta és una carretera força transitada i als pressupostos municipals dels dos petits municipis del Solsonès els representa una càrrega important fer-ne el manteniment. A més, explica Chaure "és una via que no ens aporta cap mena de benefici a Guixers". Per això els alcaldes demanen que la Generalitat assumeixi la titularitat de la via.