La Mostra de Cinema Etnogràfic que organitza anualment l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial arriba avui a Solsona en la seva sisena edició per mitjà del Centre d'Estudis Lacetans, que s'ha convertit fa uns mesos en la nova antena de l'Observatori.

Es tracta d'una mostra repartida en diverses seus que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots ells testimonis de formes de vida que es produeixen en la nostra societat. Com en d'altres edicions, hi haurà la participació d'un país convidat, que aquest any 2016 és Mèxic i això fa que es compti amb la projecció de diversos documentals sobre aquest país i el seu patrimoni.

La mostra s'obre amb el documental La terra que no trepitgem (construcció en tàpia a la plana d'Urgell), que va dirigir Adriana Salvat l'any 2008. L'obertura del cicle disposarà de la presència de Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Durant quatre divendres el teatre Comarcal de Solsona acollirà les cintes de la mostra, que volen acostar al públic els costums, oficis i tradicions antics. Les projeccions són a les 8 del vespre i l'entrada és lliure.