El ple de l'Ajuntament aprovarà demà la modificació de l'ordenança municipal d'estacionament de vehicles per incorporar-hi la creació de zones verdes, que seran gratuïtes igual que les blaves que ja estan en funcionament. La diferència és que aquests nous espais tindran el temps d'aparcament limitat a una hora i que a partir de les nou del vespre fins a les vuit del matí, seran d'ús exclusiu per als solsonins que disposin de la targeta de resident del barri històric de la ciutat. L'objectiu d'aquesta modificació del sistema és prioritzar l'espai d'aparcament per als veïns i potenciar l'activitat comercial al nucli antic.

La regidora de Governació, Isabel Roca, ha explicat que aquesta mesura respon a una petició que li han fet arribar diversos veïns del nucli antic i que es vol implementar ara, "un cop desplegades les zones blaves del municipi i ampliada la plantilla de la Policia Local". Els primers indrets on se senyalitzaran aquestes places verdes seran la plaça de Sant Joan i la plaça i el carrer de Sant Salvador, com a prova pilot. Si el nou sistema funciona, s'aniran ampliant progressivament a les altres places de l'interior del nucli antic.

Els veïns hauran de sol·licitar la targeta de resident a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, que l'expedirà per als ciutadans empadronats al centre. Amb tot, la posada en marxa del sistema de zona verda anirà condicionada a l'entrada en vigor de la modificació de l'ordenança municipal, primer, i després caldrà deixar un termini de temps perquè els veïns recullin la targeta que hauran de deixar en un espai visible del parabrisa.

Les noves zones verdes que es posaran en marxa al nucli antic s'afegeixen a les zones blaves que funcionen a la ciutat des del 2012 . En aquests espais i durant les franges horàries d'obertura del comerç, l'estacionament és gratuït però limitat a dues hores que s'han de senyalitzar mitjançant un rellotge o una nota visible en el vidre del vehicle i que indica l'hora d'arribada a l'aparcament. Actualment funcionen amb el sistema de zona blava el passeig de Solsona, la plaça del Camp i el passeig de les Moreres, que van ser els primers indrets on es va regular, les 55 places d'aparcament entre la plaça de Sant Roc i el passatge Guitart, el carrer de la Bòfia on hi ha 37 aparcaments de zona blava i les 40 que es va afegir a la carretera de Manresa. Des que està en funcionament el comerç s'ha mostrat satisfet amb la iniciativa perquè permet una major rotació de vehicles.