Per desè any consecutiu, Solsona i el Solsonès celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una activitat popular que té per objectiu promoure hàbits de mobilitat alternatius a l´ús del vehicle motoritzat. Enguany s´ha programat una caminada i una pedalada fins al Santuari del Miracle, diumenge al matí, una activitat que inclou una visita gratuïta al flamant Espai Barroc. Ho organitzen la regidoria de Medi Ambient de Solsona, el Consell Comarcal i l´Ajuntament d´Olius amb la col·laboració de l´Ajuntament de Riner, els Amics de la Bicicleta i la Generalitat de Catalunya.

Tot i que al conjunt del país la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es va celebrar del 16 al 22 de setembre, a Solsona s´ha ajornat la cita per tal que no coincidís amb altres caminades i actes populars organitzats arreu de la comarca. La trobada serà diumenge a les vuit del vespre a la plaça del Camp. El recorregut és de 12 quilòmetres per a la caminada, amb tornada prevista en bus a la una del migdia, i de 25 quilòmetres entre anar i tornar per a aquells que optin per fer l´itinerari amb bicicleta. S´oferirà un esmorzar a la zona de Brics (Olius).

A les dotze del migdia es visitarà, gratuïtament, l´Espai Barroc, el centre d´interpretació sobre el patrimoni historicoartístic barroc de la comarca inaugurat enguany a les instal·lacions de la Casa Gran del Miracle. En finalitzar es tornarà cap a Solsona. L´any passat, quan es va recuperar el doble format de caminada i pedalada, hi van participar unes 110 persones.

Entre els objectius d´aquesta iniciativa, que és completament gratuïta, hi ha el de fomentar un nou model de mobilitat més sostenible, segur i saludable tot potenciant l´interès de la ciutadania pel patrimoni natural i cultural de l´entorn.