Per desè any consecutiu, Solsona i el Solsonès celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una activitat popular que té per objectiu promoure hàbits de mobilitat alternatius a l'ús del vehicle motoritzat. Enguany s'ha programat una caminada i una pedalada fins al Santuari del Miracle, diumenge al matí, una activitat que inclou una visita gratuïta al flamant Espai Barroc.

Tot i que al conjunt del país la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es va celebrar del 16 al 22 de setembre, a Solsona s'ha ajornat la cita per tal que no coincidís amb altres caminades i actes populars organitzats arreu de la comarca. La trobada serà diumenge a les vuit del matí a la plaça del Camp. El recorregut és de 12 quilòmetres per a la caminada, amb tornada prevista en bus a la una del migdia, i de 25 quilòmetres entre anar i tornar per a aquells que optin per fer l'itinerari amb bicicleta. S'oferirà un esmorzar a la zona de Brics. A les dotze del migdia es visitarà, gratuïtament, l'Espai Barroc, el centre d'interpretació sobre el patrimoni historicoartístic barroc de la comarca inaugurat enguany a les instal·lacions de la Casa Gran del Miracle. En finalitzar es tornarà cap a Solsona. L'any passat, quan es va recuperar el doble format de caminada i pedalada, hi van participar unes 110 persones.

Un dels objectius d'aquesta iniciativa és fomentar un nou model de mobilitat més sostenible, segur i saludable tot potenciant l'interès de la ciutadania pel patrimoni natural i cultural de l'entorn. Compta amb el suport dels Ajuntaments de Solsona, Olius i Riner, el Consell Comarcal i els Amics de la Bicicleta