El servei de menjador per a la gent gran de Solsona Entaula't, que funciona els migdies de dimarts a dissabte al bar El Casal, s'ha proposat enguany incrementar el nombre d'usuaris. Aquest servei, impulsat fa cinc anys per l'Ajuntament i gestionat per Amisol, va registrar l'any passat 19 comensals fixos i 29 d'esporàdics, als quals es va servir un total de 1.055 dinars. Aquest any, el volum d'àpats dispensats ha augmentat el 56% fins a final d'agost i ja s'han servit 1.650 dinars.

Entaula't disposa d'un ampli ventall de menús supervisats per nutricionistes per tal de proporcionar una dieta equilibrada i adient a la gent gran a un preu econòmic. El cost de l'àpat és de 5 euros per als comensals que hi són fixos i 7 euros per a la resta d'usuaris. L'any passat, els responsables de l'Entaula't van optar per canviar de càtering, i aquest fet els ha permès oferir plats acabats de cuinar i personalitzats segons les necessitats de cada usuari. Aquesta millora en el servei és un dels motius que s'atribueixen, en part, a l'increment dels menús servits. Tot i això, els responsables del servei s'han proposat arribar a nous usuaris per tal que puguin fer ús d'aquests àpats acompanyats i per això volen recordar al col·lectiu de la gent gran l'existència d'aquest servei de menjador.

L'associació Amisol fa una valoració molt positiva del servei, en tant que, d'una banda, suposa la integració sociolaboral dels nois i noies de l'entitat que treballen al bar i, de l'altra, proporciona un menú equilibrat a les persones grans en un espai on poden relacionar-se i compartir una estona agradable tot dinant i, posteriorment, jugant a cartes o llegint la premsa.

El servei Entaula't es va interrompre durant el setembre a causa del tancament per vacances de l'establiment, però va reobrir a final de mes. Les persones que estiguin interessades a fer ús del menjador per a gent gran poden adreçar-se directament al bar El Casal, o bé als Serveis Socials de l'Ajuntament. S'hi poden acollir totes les persones de més de 65 anys empadronades a Solsona i que tinguin un grau d'autonomia suficient per desplaçar-se. Aquests usuaris hi poden anar amb la seva parella, que no cal que tingui més de 65 anys. També hi poden accedir persones de menys de 65 anys que ho necessitin per raons de salut o discapacitat.