Ahir es va presentar al Consell Comarcal el nou concurs "Anem a buscar bolets amb la UBIC", que s'emmarca en els actes de la Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès. Es tracta d'omplir una cartolina que té l'aspecte d'un cistell per anar a buscar bolets amb els adhesius que representen els 20 bolets comestibles més coneguts i que es poden trobar als boscos del Solsonès. Per aconseguir aquests bolets caldrà que visitin els comerços adherits a la UBIC i que comprovin si en aquell establiment "es fan bolets o no se'n fan", tal com ha explicat el president del Patronat de Turisme, Josep Caelles.

Els objectius del concurs són, d'una banda, "començar a escalfar l'ambient de cara a la Fira del Bolet", segons Caelles, i de l'altra fer divulgació del món dels bolets entre els infants de manera que "quan sigui el moment que surtin a buscar bolets de debò en tinguin un bon coneixement".

El disseny de la cartolina i dels adhesius que representen els bolets ha anat a càrrec del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), que també ha estat l'encarregat de fer la descripció tècnica dels bolets. En aquesta edició els participants podran conèixer gran part del bolets comestibles de la comarca i els organitzadors no descarten, si la iniciativa dóna bon resultat, donar a conèixer altres tipus de bolets en edicions posteriors del concurs.

Per participar al concurs, que es desenvoluparà del 10 al 22 d'octubre, caldrà que els infants recullin la cartolina on cal enganxar els bolets a l'Oficina de Turisme de Solsona i que, un cop plena amb tots els adhesius, hi tornin perquè els la segellin. D'aquesta manera podran participar en el sorteig dels premis que la UBIC repartirà el diumenge 23, en el transcurs de la fira, a la plaça Major.