L'assemblea de socis del Carnaval de Solsona es va reunir el cap de setmana passat per renovar els càrrecs de la junta de l'Associació de Festes del Carnaval. Atès que només es presentava una candidatura, les votacions dels presents van servir per ratificar els membres de la junta que encapçala Maria Àngels Guilanyà, que en serà la presidenta.

Un cop renovada la junta, els responsables de la festa solsonina van plantejar a l'auditori la idoneïtat de continuar fent l'arribada del Carnestoltes, un dels actes centrals del Carnaval, per l'avinguda del Pont, o traslladar-la, i que la comitiva que acompanya el rei del Carnaval fes la seva entrada per la carretera de Torà, com ja s'havia fet algunes vegades. El resultat de la votació va ser majoritàriament optar per aquesta segona alternativa, que permet recuperar les carrosses per a les comparses i acollir més nombre d'espectadors sense que es produeixin les aglomeracions de la zona del Pont i que dificulten la visibilitat per al públic.

L'arribada de la darrera edició del Carnaval, que va entrar per l'avinguda del Pont, va ser un dels actes que van acumular més crítiques a l'hora de fer la valoració de la festa. L'acte va tenir unes quants problemes tècnics de so però, d'altra banda, el fet d'evitar l'ús de les carrosses per qüestions de seguretat va provocar que el nombrós públic acumulat a la zona no pogués veure correctament els participants a la rua. Això, juntament amb el fet que els diversos actes que se celebren el dissabte de Carnaval al vespre acumulessin un retard considerable, fa que la reordenació d'aquest capítol específic de la festa sigui una de les prioritats de la nova junta.

L'equip directiu del Carnaval tindrà enguany 16 persones, de les quals 7 són membres de la junta anterior, que presidia Ramon Maria Cases i hi ha 9 noves incorporacions. Així, acompanyen la presidenta Marc Planes, que té funcions de vicepresident, Judith Ramellat, que n'és la secretària, la tresoreria de l'entitat és conjunta entre Ester Bajona i Pol Riu i en formen part com a vocals Raquel Vila, Joan Solé, Xavi Llorens, Joan Guilanyà, Marc Reig, Ernest Ramellat, Ramon Cots, Iva Vilaseca, Eloi Ramellat, Aleix Casafont i Gerard Cases.

Guilanyà valora que és un equip amb molta gent jove que arriba amb empenta i moltes ganes de fer coses i que d'entrada "s'han proposat recuperar totes les carrosses per tal que estiguin a punt per a l'arribada del proper Carnaval".