Aprendre a elaborar la pròpia pasta fresca amb farines alternatives al blat. Aquest és l'objectiu del primer de cinc tallers gratuïts de cuina lliure d'al·lèrgens, que s'organitzen a Solsona des d'ara fins al febrer en el marc de la campanya municipal "Al·lèrgicum, mengem sense barreres". Les inscripcions estan obertes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, i es podran cursar fins aquest migdia.

El primer taller es titula "Cuina italiana sense gluten", el conduirà Eloy Caicedo, propietari de l'obrador barceloní Il Piccolo Focone, i es durà a terme avui de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre al Casal Cívic Xavier Jounou.

El 8 de novembre tindrà lloc un taller per fer pa saludable; el 13 de desembre, un altre de miniatures nadalenques sense al·lèrgens; el 10 de gener, un de pastissos creatius amb farines i endolcidors alternatius; i el 14 de febrer, un de llaminadures naturals.

Així mateix, Solsona s'adherirà enguany al Dia Mundial de l'Alimentació, que se celebra el proper 16 d'octubre, amb una jornada festiva sobre alimentació saludable a la Sala Polivalent i el seu exterior. Entre altres activitats, hi haurà una xocolatada, tallers, un concurs, una paellada popular, un espectacle infantil, xerrades i una mostra de productes artesans de qualitat.