Solsonès Fires, l'entitat organitzadora de la Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès i que depèn del Patronat de Turisme del Consell Comarcal del Solsonès, creu que la remuntada en la campanya de bolets en els darrers dies pot afavorir l'assistència de visitants i les vendes al certamen que se celebra a Solsona. Així ho expressava el seu president, Josep Caelles: "si les pluges d'aquests dies van bé i no fa gaire vent, encara podem tenir una sorpresa agradable".

La novena edició de la fira tindrà lloc els propers 22 i 23 d'octubre i reunirà, com és habitual, els venedors de bolets de la capital del Solsonès i els artesans alimentaris de la comarca a la plaça Major de la població. Les pluges que han caigut al territori des de mitjan setembre han canviat radicalment el panorama dels boscos pel que fa a producció de bolets, i tot fa preveure que les cinc parades que oferiran els seu producte durant el cap de setmana de la fira tindran bolets per atendre la demanda dels visitants.

Un any més el carrer de Sant Miquel i la plaça de la Catedral seran el recinte on s'ubicaran els artesans procedents d'altres poblacions. L'horari del mercat del bolet serà dissabte de les 10 del matí a les 9 del vespre i diumenge de les 10 fins a les 2 del migdia.

El programa de la fira d'enguany presenta com a novetats el concurs infantil "Anem a buscar bolets amb la UBIC" i un taller de cuina de bolets amb maridatge que es durà a terme el dijous previ al cap de setmana del certamen a les instal·lacions del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) a la Pujada del Seminari. El encarregats de la realització del taller seran Joan Font, xef i cap de cuina, i David Picazo, sommelier i cap de sala del restaurant Can Puig de Clariana de Cardener. L'assistència al taller té un cost de 10 euros i cal fer inscripció prèvia al CTFC.

I després de diverses edicions sense dur-lo a terme, aquest any es recupera també el tradicional taller de conserves de bolets, que tindrà lloc el dissabte de la fira a les 5 de la tarda a la Sala Gris del carrer de Sant Miquel de Solsona. En aquest cas el taller és gratuït i el cuiner que introduirà els assistents al món de la conserva de bolets serà Oriol Pallarès, de l'empresa És Pallarès.

Una altra de les propostes gastronòmiques de la Fira del Bolet és el sopar-degustació, que arriba a la seva sisena edició. Els restaurants del Forn de Su i El Solsonès són els escollits per servir aquest àpat al pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès. Serà el divendres 21 a 2/4 de 10 del vespre i té un cost de 18 euros.