Al nucli antic solsoní hi ha una quinzena de locals buits esperant que algú estigui disposat a implantar-hi una nova activitat -són la meitat dels que són buits. Aquest dissabte al matí la regidoria de Promoció Econòmica, a través de Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, organitza per tercer any la campanya "Aixequem les persianes!", una iniciativa per mostrar les característiques d'aquests espais a comerciants i emprenedors.

La ruta començarà davant de l'ajuntament a les deu del matí. El propi propietari o gestor del local serà l'encarregat d'explicar les característiques de l'espai que es ven o es lloga. Es mostraran una quinzena de locals dels carrers del Castell, Sant Nicolau, Sant Llorenç, Santa Llúcia, Sant Roc i Sant Cristòfol i de la plaça Major, entre d'altres. Els preus de lloguer, si es mantenen similars als de l'any passat, oscil·len entre els 100 i els 900 euros, si bé la majoria se situa al voltant dels 250-300 euros.

La campanya "Aixequem les persianes!", emmarcada dins les actuacions de la Xarxa de Barris amb Projectes, es du a terme en 16 municipis catalans a fi de fomentar la reobertura d'espais buits.