L'hotel La Freixera de Solsona commemorava ahir el desè aniversari de la seva inauguració, l'any 2006. L'establiment ubicat al nucli medieval de la ciutat va iniciar la seva activitat amb 5 habitacions i la categoria de 3 estrelles i de mica en mica ha crescut en instal·lacions, ocupació i serveis. Des del gener del 2015 gaudeix de la categoria de 4 estrelles i ha ampliat el nombre d'habitacions fins a 10, a més d'afegir un menjador per a 22 persones a les seves instal·lacions.

Per celebrar l'efemèride i, tal com va fer constar Joan Montraveta, propietari de l'establiment, "perquè era una promesa cap als seus proveïdors", ahir al vespre una setantena de persones es van reunir a l'hotel on van poder conèixer de prop les obres d'ampliació i la museïtzació que s'ha fet de les troballes arqueològiques que han anat destapant les actuacions que s'han fet a l'edifici.

Jordi William Carnes, conseller d'Agricultura l'any 2006 quan es va inaugurar l'hotel, i que actualment està vinculat amb el sector turístic com a director de Turisme Barcelona, va atribuir a "la qualitat de La Freixera i a l'experiència singular que suposa per al visitant" part de l'èxit que ha tingut l'establiment durant aquests 10 anys. També la directora de Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, es va afegir a les felicitacions per als propietaris de l'establiment reconeixent-los, a més, "l'excel·lència per la qual van apostar des de l'inici". Minoves va destacar també la innovació constant amb què es gestiona l'hotel i el fet que la meitat dels seus clients tinguin procedència europea com a exemple de la internacionalització que des del seu departament estableixen com a element clau per al desenvolupament de les empreses catalanes.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va fer esment del fet que tant la comarca com la ciutat hagin viscut fins fa uns 12 o 13 anys d'esquena al turisme, que "ha permès preservar-ne la idiosincràsia", i també del Pla de Barris del qual va gaudir Solsona i que va permetre "embellir la ciutat mitjançant la restauració de cobertes i façanes". Ambdues coses han estat importants, segons l'alcalde, per poder oferir ara una destinació turística de qualitat.