L'Ajuntament de Clariana de Cardener ha obert un any més la convocatòria d'ajuts per als veïns del municipi i que subvenciona el cost de l'accés a Internet per la línia de telèfon fix del domicili particular o la connexió mòbil que permeti l'accés a la xarxa. Aquesta iniciativa del consistori de Clariana va sorgir fa uns quants anys com un intent de pal·liar els dèficits que tenia el municipi quan l'única connexió que permetia l'accés dels veïns a Internet era la d'Iberbanda.

Actualment, tal com explica l'alcalde, Francisco Rovira, tenen altres alternatives però "encara tenim molts llocs on la connexió és bastant pobra i no podem accedir a les deu megues que tenen en altres municipis de la comarca". Per aquest motiu, l'Ajuntament continua destinant una part del pressupost municipal a la línia d'ajuts que subvenciona la connexió a la xarxa d'Internet.

Rovira ha explicat que cada any"són unes 30 o 35 famílies les que sol·liciten l'ajut". La convocatòria estableix que tots els habitants del municipi poden accedir a aquesta subvenció, que és de 25 euros mensuals per família com a màxim. Aquest import està destinat a cobrir en la seva totalitat -o en part- el preu que cobri la companyia telefònica escollida per la família per als serveis de connexió de la línia fixa del domicili o bé de la tarifa d'Internet mòbil, en cas que aquest sigui el sistema que triï el sol·licitant de l'ajut. L'import de l'ajuda es va establir en base al cost de la connexió senzilla d'Iberbanda que costava aquests 25 euros per habitatge. Avui en dia, afirma Rovira "per aquest preu es pot tenir una connexió mòbil més decent i creiem que és una bona iniciativa de l'Ajuntament que mantindrem mentre ens sigui possible".

El municipi de Clariana de Cardener disposa de dues infraestructures que li permeten obtenir uns ingressos extra que, posteriorment, el consistori reverteix en millorar la qualitat de vida dels seus veïns. Es tracta d'una banda de l'abocador comarcal de residus i de l'altra d'una part de l'embassament de Sant Ponç.

Així, a més de mantenir la línia d'ajuts per a subvencionar la connexió a Internet també fa uns anys l'Ajuntament va engegar una iniciativa per subvencionar amb 3000 euros per cada família les plaques solars que van instal·lar més de la meitat de cases que componen el municipi.