La polèmica sorgida fa un mes entre ecologistes i l'Ajuntament de Solsona com a conseqüència de la persona escollida pel consistori per al manteniment de les noves instal·lacions del centre de recollida de gossos és lluny de solucionar-se. La reunió mantinguda ahir al matí entre l'Ajuntament, Ipcena i els animalistes no ha convençut ni els ecologistes ni tampoc els animalistes, ja que l'alcalde, David Rodríguez, els ha fet saber que no canviarà la persona escollida perquè, segons ell, seria fer "una injustícia preventiva".

L'empresa escollida per l'Ajuntament de Solsona per fer-se càrrec de les noves instal·lacions de la gossera no convenç ni els ecologistes ni els animalistes. El motiu és el propietari de l'empresa, un conegut criador de gossos de Solsona. Els detractors creuen que aquesta persona no té el "perfil idoni" per a la gestió de les noves instal·lacions per dos motius: en primer lloc, perquè té pendent una denúncia per maltractament animal que els Mossos d'Esquadra li van posar l'any 2012 i, en segon lloc, perquè és criador de gossos i la seva política de fer negoci amb la venda d'aquests animals xoca frontalment amb tot allò que es defensa des de les associacions de defensa dels animals.

Ahir al matí, els ecologistes i animalistes es van reunir amb l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, per tractar aquesta qüestió. Tot i que ambdues parts van assegurar que la reunió s'ha celebrat en un to cordial, el resultat no va convèncer ni ecologistes ni animalistes, ja que l'alcalde els va fer saber que mantindrà aquesta persona al capdavant del centre de recollida.

L'alcalde considera que no acceptar-lo seria fer una "injustícia preventiva", ja que de moment l'home no ha estat jutjat per maltractament. "Imagineu-vos que el jutge diu que és innocent i nosaltres ja li hem aplicat un càstig. L'Ajuntament no ho pot fer, això", va argumentar Rodríguez. A més a més, l'alcalde va avisar que l'Ajuntament "hi estarà molt a sobre" i que, en cas que aquesta persona no faci bé la seva feina, s'extingirà el conveni.

De la seva banda, els ecologistes van explicar que demanaran a l'Ajuntament el plec de condicions pel qual van elegir aquesta persona i no descarten portar-lo al Síndic de Greuges. "No pot ser un colador perquè es presenti qualsevol persona, és com si posem un presumpte violador en un centre de dones", va dir.

La posada en marxa de la nova gossera, que està situada a la Revollosa, una finca rústica de la partida de Sant Bernat, al Vinyet solsoní, està pendent que s'hi finalitzi la instal·lació elèctrica. La nova gossera disposa de 22 boxes que tenen una capacitat màxima de poc més de quaranta gossos, dels quals cinc seran, si cal, per a exemplars en quarantena.

La construcció de la nova gossera ha tingut fins ara un cost aproximat de 65.000 euros que el consistori ha finançat amb fons propis. L'empresari amb qui s'ha signat el conveni s'haurà de fer càrrec del manteniment de les instal·lacions, la recollida dels animals perduts i abandonats, i el lliurament dels animals amb el propietari. Per tot plegat, cobrarà uns 1.300 euros mensuals.

Segons va fer públic l'equip de govern a la darrera sessió plenària de l'Ajuntament, s'estava elaborant un acord pel qual l'Associació de Defensa dels Animals de Solsona (ADAS) s'hauria d'ocupar dels control veterinaris, les esterilitzacions dels animals, entrevistes i tràmits de les adopcions i altres tasques com la gestió dels voluntaris i l'organització de les passejades dels animals.