L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, després de la reunió que va mantenir amb entitats ecologistes i animalistes arran de la inquietud que havien manifestat sobre la gestió del nou centre d'acollida de gossos de la ciutat, va assegurar que aquestes entitats "poden tenir tota la tranquil·litat, que per a l'Ajuntament de Solsona el benestar dels gossos també és una prioritat".

El consistori va sol·licitar pressupost a diferents persones i empreses per a la gestió de les noves instal·lacions i la de Josep Maria Barbens, amb qui ja s'ha signat el contracte, va ser l'oferta més avantatjosa i que presentava el servei més complet. És en aquest aspecte en què l'Ajuntament discrepa del posicionament d'aquestes entitats, que consideren que Barbens no té el perfil idoni, pel fet de ser criador de gossos i per les denúncies de què va ser objecte en el passat.

Rodríguez sosté que l'Ajuntament no pot jutjar aquesta persona mentre no hi hagi una sentència sobre allò de què se l'acusa. Així mateix, el batlle ha demanat un vot de confiança. El contracte té vigència fins al desembre del 2017 i en cas que la gestió no fos l'adequada, no es renovaria, o bé es rescindiria abans.

En qualsevol cas, la gestió serà compartida amb l'Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS), que s'encarregarà de "les tasques que afecten més directament els gossos", amb una subvenció anual de 4.000 euros. Aquesta entitat tindrà cura de l'adquisició d'aliments i medicaments; gestionarà el calendari de vacunacions i esterilitzacions; administrarà les vacunes quan sigui necessari; coordinarà la borsa de persones interessades en l'adopció, l'apadrinament o l'acollida temporal de gossos abandonats i de voluntaris per treure els animals a passejar, i gestionarà els tràmits d'adopció i acollida.

Josep Maria Barbens, per la seva banda, es farà càrrec de la neteja i el manteniment de les instal·lacions, la recollida i el trasllat dels gossos, la seva alimentació, la gestió de l'entrada i sortida dels animals i el seu control.

L'Ajuntament ha anunciat que està treballant en l'organització d'una comissió de seguiment de la gossera municipal.