Solsona va viure ahir un dels dies forts de la Fira del Bolet i del Boletaire del Solsonès. La pluja i el mal temps van intentar fer la guitza al certamen. L'organització, però, va mantenir l'essència de la mostra i la majoria d'actes es van celebrar tal com s'havien previst.

El dia es llevava gris a Solsona, igual que en molts indrets del país, i amb pluja. Els venedors, però, van aprofitar els porxos de la plaça Major per instal·lar-hi les parades de bolets. Mentre avançava el matí, els veïns i visitants van començar a transitar pels carrers del centre de la vila. Pere Obiols, coordinador de la mostra, va explicar a aquest diari que la pluja va fer minvar l'afluència de persones i també va produir l'absència d'algun paradista, tot i que va assegurar que hi havia bon ambient i que els actes van tenir una bona afluència.

Les activitats previstes al llarg del dia es van mantenir tal com s'havien programat, la majoria sota cobert. A la tarda va tenir lloc el taller de conserva de bolets a càrrec d'Oriol Pallarès. Una proposta que enguany s'ha recuperat tenint en compte la bona acceptació que havia tingut en edicions anteriors. El taller es va omplir amb 35 persones interessades a aprendre tècniques per conservar aquest producte. Entre altres activitats, també es va inaugurar l'exposició micològica proposada pel Grup de Natura del Solsonès al vestíbul de l'Ajuntament.

La fira va començar dijous amb un taller de cuina, i divendres va continuar amb la sisena edició del sopar maridatge que va tenir lloc a l'edifici del Consell Comarcal del Solsonès. La cinquantena de places es van omplir de comensals que van tastar diverses propostes de la cuina de tardor a càrrec dels restaurants Forn de Su i El Solsonès. Plats amb el bolet com a protagonista i que van maridar amb els vins del celler Xavier Clua, de la Terra Alta.

Les propostes continuen avui diumenge amb el mercat del bolet i la fira d'artesania i agroalimentació. L'apunt gastronòmic tindrà lloc a la plaça Major amb una degustació de la tapa de la fira.