La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central va aprovar aquest dimecres l'ampliació del parc de bombers de Solsona mitjançant una modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). Ho va fer en la reunió que es va celebrar a Manresa, presidida pel director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra.

El parc de bombers de Solsona, construït l'any 1983, és un dels més obsolets que hi ha actualment a Catalunya. El departament d'Interior havia previst construir-ne un de nou en una parcel·la del polígon industrial de Santa Llúcia, però aquest fet es va desestimar fa un parell d'anys a causa de la situació econòmica. Tot plegat ha fet que el parc actual no hagi rebut cap inversió en molt temps i això ha portat el departament a preveure de fer-hi una actuació integral per posar al dia les instal·lacions d'acord amb la normativa vigent i també ampliar-les per cobrir l'augment del servei.

El parc dels bombers de Solsona està situat al número 4 de l'avinguda de Sant Jordi, al sud-oest del nucli urbà. L'edifici ocupa 429 metres quadrats i la modificació que se n'ha aprovat consisteix a qualificar com a equipaments la part nord de la parcel·la, on fins ara es preveia construir 39 habitatges. El canvi permetrà reformar el parc de bombers i ampliar-lo 334,45 metres quadrats, cosa que suposa un augment de gairebé el 80% de la superfície que té actualment.

El mes de maig el ple municipal ja va aprovar aquesta modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal de requalificar en sòl urbà com a equipament tot l'àmbit de les instal·lacions actuals dels bombers i la zona cap on es vol ampliar i que fins llavors estava qualificada com a ús residencial i zona verda, i això era un impediment per a l'ampliació de la infraestructura. La modificació es va fer de forma urgent perquè des del departament s'apressava el consistori per tal que realitzés el tràmit que havia de permetre l'ampliació de les instal·lacions.

La delegació del departament d'Interior a la Catalunya Central va explicar en aquell moment que les obres que estaven previstes al parc de Solsona havien de suposar una posada al dia de les instal·lacions però de manera que es pogués conservar la façana de l'edificació, que era una petició expressa del consistori solsoní.