La brusca baixada de termòmetres de principi de novembre fa augurar una temporada "de remuntada" a l'estació d'esquí de Port del Comte. Així ho explica Albert Estella, el seu director. Estella reconeix que les dues últimes "han estat anys molt dolents".

De cara a l'hivern que s'acosta, Port del Comte ha fet millores al pàrquing i ha renovat i reforçat la seguretat de l'accés de vianants de la zona de tubbies i trineus, un camí que abans obligava els usuaris a travessar una carretera i del qual ara s'ha modificat el traçat. Es tracta, de fet, d'una de les àrees que van tenir més visites l'any passat, en què les temperatures no van acompanyar la pràctica de l'esquí ni la producció de neu. "A l'abril va haver-hi una nevada d'última hora que va matisar el que havia estat un dels hiverns més secs i amb menys neu dels darrers 30 anys", diu Estella.

Albert Estella parla de visitants i no d'esquiadors. Si en una temporada bona -relata- l'estació pot rebre 80.000 persones, incloent-hi aquells que fan servir les zones de trineus i d'altres, els dos anys anteriors aquesta xifra va quedar-se a la línia dels 50.000.

El director de Port del Comte destaca que enguany s'ha treballat "amb molta cura" per millorar els serveis dirigits a les famílies, amb especial atenció també al jardí de neu, un espai delimitat ideal per als més petits, i la zona de debutants, àrees que tenen un públic potencial més gran "en una estació que té l'avantatge de permetre als esquiadors de l'àrea metropolitana pujar i baixar el mateix dia sense pagar túnel o haver-se de quedar a pernoctar".

Ara mateix els treballadors de l'estació d'esquí del Solsonès preparen la temporada amb optimisme. "Si les condicions meteorològiques ho permeten, i de moment tot indica que sí, esperem obrir a final de mes o per la Puríssima. Aquest és un primer indici que la temporada serà bona", confirma Albert Estella.

Revisió de telecadires

Les últimes setmanes a l'estació s'ha treballat en la revisió de remuntadors i telecadires i en la preparació per a la producció de neu, "per poder oferir gruix i qualitat de neu amb els canons quan sigui el moment", assegura Estella. "El fet que es tracti d'una estació molt sud, que no té accés il·limitat a l'aigua sinó que la treu de basses, fa també que calgui calcular bé quan comencem a fer neu, per no malbaratar-la", detalla Estella.

A més, quant als telecadires, enguany s'ha fet una inversió més gran en seguretat "i una revisió extraordinària i en profunditat", afegeix Estella. També s'ha procedit a la tala d'arbres de fora pistes. "Hi ha moltes ganes de començar", conclou.