Els darrers dies l´Ajuntament de Solsona està treballant en la renovació de tres parcs infantils del municipi i en el condicionament d´una nova àrea de jocs al barri del Camp del Molí. Concretament, s´han millorat i ampliat amb nous jocs els parcs de la Mare de la Font, el Tossal i Cal Xuxa. En la majoria de casos falta col€locar algun element i enllestir els acabats.

Aquesta actuació general ha suposat una inversió total de 31.600 euros, sense incloure-hi els treballs dels acabats. L´import més elevat s´ha concentrat al parc de la Mare de la Font (14.000 euros), on s´ha instal·lat una estructura multijoc amb tobogan, un gronxador doble combinat, un altre amb cistella en què els infants poden estirar-se, quatre molles individuals i una de doble i una petita cabana.

Al sector del Tossal, s´han col€locat nous elements i se n´han reaprofitat d´antics que compleixen la normativa, mentre que se n´han retirat els que ja no estaven homologats. S´hi troben dues molles noves, una d´individual i una de doble, i s´hi ha condicionat un petit sorral. Els propers dies s´hi instal·larà un tobogan.

Al barri de Cal Xuxa l´àrea infantil era molt obsoleta. Per aquest motiu s´ha renovat completament amb una estructura multijoc, un gronxador doble, una molla balancí i un sorral.

Nou parc

Finalment, al Camp del Molí s´està habilitant un nou parc infantil en un espai ubicat entre els carrers del Camp del Molí i de la Ribera. S´hi ha instal·lat una estructura multijoc, dos gronxadors dobles, dues molles i un sorral. També s´hi col·locarà una cistella de bàsquet. Els propers dies, d´altra banda, s´enllestirà l´àrea amb una tanca perimetral de fusta i paviment de sauló.

La millora dels parcs infantils de Solsona és una de les obres incloses en el PECT Solcar, el Projecte d´especialització i competitivitat territorial per al qual diversos agents del territori han sol€licitat finançament del Fons Social Europeu.