El Solsonès ha aprofitat una reunió a porta tancada entre els alcaldes de la comarca i el conseller de Territori, Josep Rull, per reclamar al Govern millores a la C-26 i a la carretera que va de Sant Llorenç de Morunys a Berga. La trobada en què es va demanar més inversió en infraestructures i més facilitats en l'aplicació de normatives al territori va tenir lloc divendres a la seu del Consell Comarcal. L'alcalde solsoní i diputat al Parlament, David Rodríguez, hi va reiterar la demanda de millora de la carretera C-26 de Solsona a Berga. Per a Rodríguez, Solsonès i Berguedà són dues comarques que "estan a tocar" però que tenen una comunicació molt "deficitària".

La reforma integral de l'anomenat eix prepirinenc, que connecta Solsona, Berga i Ripoll, és una vella reivindicació del territori. Però no va ser l'única reclamació que el Solsonès va fer en aquest sentit. L'alcalde de Guixers, Marià Chaure, va fer èmfasi en una altra assignatura pendent del departament de Rull: la proposta de millora entre Sant Llorenç de Morunys i Berga, una actuació llargament reivindicada a la vall de Lord i que fins ara no s'ha materialitzat. Segons fonts del Consell Comarcal, Josep Rull va reconèixer els problemes de finançament que té la Generalitat, fet que impossibilita executar obres d'una determinada envergadura.

Quant al transport públic, Rodríguez va plantejar la necessitat de la integració tarifària i va demanar a la Generalitat que n'estudiï la possibilitat. També va reclamar facilitats perquè l'Ajuntament de Solsona pugui adquirir sòl industrial per fer promoció econòmica.

L'alcalde de Llobera i conseller comarcal d'Urbanisme, Obres i Camins, Josep Colell, va expressar així mateix la dificultat que suposa la interpretació "restrictiva" de la normativa urbanística en habitatges, granges i altres construccions necessàries per a l'activitat agrària. Colell va recordar que la ramaderia és "una manera de mantenir la gent al poble" i va demanar més facilitats en aquest sentit. Entre d'altres reclamacions, Marià Chaure, de Guixers, va reivindicar la tasca del Servei d'Assistència Tècnica (SAT) i va sol·licitar que se n'ampliï la plantilla per als municipis que tenen l'exempció de plaça. A la reunió hi havia membres destacats del departament de Territori i Sostenibilitat, com el director general d'Ordenació de Territori i Urbanisme, Agustí Serra; el director general d'Infraestructures i Mobilitat, Xavier Flores, i el director de Polítiques de Muntanya, Albert Alins.