El Carnaval de Solsona es va preparant, i la nova junta de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona (AFCS) ja va presentar als socis un primer esborrany de la programació de la festa per al 2017 en la reunió celebrada divendres passat al vespre. Durant l'acte també es va escollir el cartell que anunciarà la festa solsonina més coneguda i que aplega més gent a la ciutat.

Maria Àngels Guilanyà, que tot i que ja formava part de la junta l'encapçalarà per primera vegada, explica que el format del Carnaval de Solsona es mantindrà inalterable, però anuncia enigmàticament que la programació tindrà «dos actes nous que encara no podem desvelar perquè encara estan poc avançats».

La reunió també va servir per anunciar la propera posada en funcionament de «la nova pàgina web del Carnaval» que substituirà l'actual, que està inactiva. Pel que fa al marxandatge, Guilanyà afirma que en la reunió de socis del divendres es va anunciar la posada a la venda del ninot que representa el Mocós i que s'afegirà a les altres peces que ja estaven al mercat (Gegant Boig i Geganta Boja) i que es podran comprar a la botiga del Carnaval, que retorna a la seu de la plaça Major i que preveu obrir portes a partir del pont de la Puríssima, a inici de desembre.

L'altra novetat que es va explicar als socis va ser la construcció d'una nova peça folklòrica per al Carnaval infantil: els quatre nans, que s'afegiran als que ja hi ha («sempre en el mateix ordre d'aparició dels seus originals per als adults», apunta Guilanyà), i que encara faran més gran la ja nombrosa tropa de gegants, drac i altres improperis que configuren i fan singular el Carnaval de Solsona, a banda de despertar la curiositat i simpatia entre la gent en totes les trobades on participen, tal com expliquen sempre des de la Colla Gegantera del Carnaval. Els quatre nous nans es costejaran en part amb «el mateix sistema de mecenatge que ja vam utilitzar en les anteriors ocasions», afirma la presidenta de l'AFCS.

En aquesta darrera reunió de socis no es va parlar del pressupost de la festa perquè «segurament el presentarem en la nova convocatòria», diu Guilanyà. Però la presidenta ja anuncia a l'avançada que la qüestió econòmica de la festa «serà similar a la d'aquest any».

Votació secreta per triar el cartell

Un dels punts que van aixecar més expectació entre els socis que van assistir a la reunió (que era lleugerament superior a la d'anteriors convocatòries) va ser l'elecció mitjançant votació secreta del cartell que anunciarà el Carnaval del 2017. D'un total de quinze propostes, els socis van triar el cartell dissenyat pel jove solsoní Albert Colell Riu, que va guanyar la resta de propostes per un marge considerable de vots.

El disseny de Colell té colors alegres i vius, i amalgama les bates que identifiquen les comparses amb les enramades dels car-rers, dos dels elements més identificadors del Carnaval.