Els establiments comercials són agents actius en la gestació de l´ambient nadalenc al carrer per festes i durant les setmanes prèvies. Per fomentar-ho, la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de Solsona, a través de l´Agència de Desenvolupament Local, convoca el novè Concurs d´aparadors per Nadal, que manté les bases molt similars a les de les edicions anteriors.

Enguany varien lleugerament els criteris que valorarà el jurat. A més de tenir en compte la utilització d´articles que es venguin en el propi establiment, l´originalitat i la creativitat, també es puntuarà positivament l´homogeneïtat i la coherència de l´aparador, així com el seu impacte visual. El jurat, que farà l´avaluació entre el 12 i el 31 de desembre, l´integraran representants de l´Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, la UBIC, el cicle formatiu de Comerç de l´Escola Arrels II i l´Associació per a la Promoció dels Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès.

L´aparador més ben guarnit s´endurà 200 euros i una placa especialment editada per l´ocasió; el segon, 100 euros i el tercer, 50. En l´última edició hi van participar 35 comerços, dels quals van ser premiats l´Òptica Roure, la perruqueria Estil en Equip i la botiga Mans i Mànigues.

Per participar al concurs cal inscriure-s´hi fins al 5 de desembre per correu electrònic a manel.martinez@adlsolcar.cat, o bé per telèfon al 973481009. Els establiments concursants s´identificaran amb un distintiu que se´ls lliurarà i que han de col€locar en un lloc visible des de l´exterior. Les bases completes de la convocatòria es poden descarregar en línia a través de l´apartat de documents del web municipal (subapartat "Concursos").

El Concurs d´aparadors va néixer el 2004 per promocionar les botigues per festes i dinamitzar el caliu nadalenc al carrer. Tot i que durant uns anys se´n va fer un parèntesi, es va recuperar el 2013. Els últims anys té la col€laboració de la UBIC, l´Escola Arrels II i l´Associació per a la Promoció dels Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès.