Els marxants de Solsona han presentat al·legacions a la nova ordenança reguladora del mercat setmanal de venda no sedentària del municipi. Un dels representants dels venedors ambulants, Albert Tallant, ha explicat a Regió7 que la seva principal preocupació és que el text incorpori «l'obligació de retirar el vehicle del titular de la parada de l'àmbit del mercat». D'aquesta manera, als marxants els serà impossible «continuar tenint la furgoneta darrere mateix de la parada com fins ara, el que pot derivar en gènere fresc que acabi fet malbé, sobretot els que venen fruita».

El mercat setmanal de Solsona es fa al centre urbà els divendres de 9 del matí a 2 de la tarda, per bé que també hi ha un mercat més petit cada dimarts al matí.

El reglament va aprovar-se de forma inicial el setembre i està pendent de l'aprovació definitiva, que s'ha de fer un cop tancat el període d'al·legacions. Així mateix, el text va ser consensuat per les regidories de Governació, Promoció Econòmica, la UBIC i els representants dels marxants, que, no obstant això, ara asseguren que no havien detectat les implicacions del punt problemàtic.

La mesura d'un mercat sense vehicles ?reservant un espai per als paradistes al Camp del Serra? està inclosa al text i vol facilitar que els establiments del passeig puguin ocupar la calçada amb ter-rasses, un afegit que els marxants pensen que «no ajudarà a oferir una imatge més vistosa del mercat», sosté Albert Tallant.